Ինչպես չեփել մակարոնեղեն. իտալացի խոհարարները մատնանշել են տարածված սխալ պատկերացումներ մեր երկրում

Դիտումներ 1642

Ինչպես չեփել մակարոնեղեն. իտալացի խոհարարները մատնանշել են տարածված սխալ պատկերացումներ մեր երկրում

1. Տարբեր արտադրողների մակարոնեղենի որակը կարող է շատ տարբեր լինել:
Ըստ այդմ, դրա գինը կախված է մի քանի գործոններից. Որոշ ապրանքանիշեր ավելի թանկ են, և դրա համար շատ պատճառներ կան:
Դրանցից մեկը արտադրական սարքավորումներն են։
Արդյունաբերական բրոնզե էքստրուդատորը միանշանակ ավելի լավ է, քան տեֆլոնային էքստրուդատորը: Բրոնզը թույլ է տալիս ավելի դանդաղ չորացման գործընթացը, ինչը արտադրանքին տալիս է ծակոտկենություն: Սա նշանակում է, որ եփած մակարոնեղենը լավ ներծծվելու է սոուսով։

2. Չափը կարևոր է:

 


Երբ դուք որոշել եք, թե ինչպիսի ուտեստ եք պատրաստելու, կարևոր է ընտրել ճիշտ չափի մակարոնեղեն:

Երկարները համակցվում են ավելի թեթև սոուսների հետ, իսկ կարճները լավ համադրվում են մսի սոուսի և մանր կտրատած բանջարեղենի հետ։

3. Ջրի համամասնությունները.
Այստեղ հաշվարկը բացարձակապես պարզ է՝ մեկ լիտր ջուրը բավական է 100 գրամ մակարոնեղեն պատրաստելու համար։ Չափազանց քիչ ջուրը կհանգեցնի նրան, որ մակարոնեղենի արտաքին կողմն ավելի արագ եփվի, քան ներսը:

 



Բացի այդ, երբ ջուրը քիչ է, այն արտադրում է օսլայի ավելի մեծ խտություն, ինչը կարող է հանգեցնել ճաշատեսակի դառնության։

4. Մակարոնեղենը եփելուց հետո մի ողողեք
Եթե ​​ցանկանում եք դադարեցնել մակարոնեղենի պատրաստման գործընթացը, ապա ունեք երկու տարբերակ՝ տապակի մեջ մի բաժակ սառը ջուր ավելացնել, կամ ջուրն ամբողջությամբ քամել, ավելացնել մի քիչ ձեթ և խառնել, որպեսզի դրանք չկպչեն իրար: Նրանք պետք է ինքնուրույն սառչեն: Եթե ​​ողողեք մակարոնեղենը, ապա օսլան, որն օգնում է այն խառնել սոուսի հետ, նույնպես կթափվի, և արդյունքն ամբողջությամբ լավ չի լինի:

 

 

5. Ուշադրություն դարձրեք պատրաստման ժամանակին
Եթե ​​նոր տեսակի մակարոն եք գնել, եփեք այն, որպեսզի չգերազանցեք փաթեթի վրա նշված ժամանակը։ Բայց մի մոռացեք ստուգել պատրաստակամությունը. որոշ փաթեթների վրա պատրաստման ժամանակը սխալ է նշված: Թող մակարոնեղենը մի քանի րոպե չորանա, նախքան մակարոնեղենը սոուսի մեջ խառնելուց:

6. Ե՞րբ աղով համեմել մակարոնեղենը
Այս հարցը հաճախ քննարկումներ է առաջացնում ընտանիքում։ Երկու տարբերակ կա. Նախքան եռալը ջրի մեջ աղ ավելացնելը կբարձրացնի եռման կետը և ավելի բարձր ջերմաստիճան կապահովի ջրի համար, որում եփում են մակարոնեղենը: Իսկ եթե ջուրը եռալիս աղ ավելացնեք, ապա դա որոշակի էներգիա կխնայի։ Միակ բանը, որից պետք է խուսափել, հենց նոր լցրած մակարոնեղենը տապակի մեջ աղոց համեմելն է, քանի որ դա էլ ավելի կնվազեցնի ջրի ջերմաստիճանը։


7. Երբեք մի կափարիչ մի դրեք թավայի վրա մակարոնը լցնելուց հետո
Այս մասին բոլորը գիտեն, բայց արժե հիշեցնել.



8. Անիմաստ է մի քիչ ձեթ լցնել թավայի մեջ, որպեսզի մակարոնը չկպչի
Մենք գիտենք, որ սրանք երկու նյութեր են, որոնք չեն կարող կապվել մոլեկուլային մակարդակում, ուստի իմաստ չունի դիմել այս «հնարքին»: Ավելի լավ է մակարոնեղենը պարբերաբար հարել և ժամանակին հետևել։

 

9. Կարեւոր է տապակի տեսակը։
Սպագետի եփելու համար օգտագործեք նեղ տապակ։

10. Մակարոնեղենը քամելիս ջուրը մի լցրեք լվացարանի մեջ։
Ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել այս ջուրը մակարոնին ավելացնելու համար, որպեսզի այն շատ չչորանա: Այս ջուրը պարունակում է հանքանյութեր և օսլա: Այն կարող է օգտագործվել բույսերը ջրելու համար, ինչպես նաև կարող է կրկին օգտագործվել մակարոնեղենի պատրաստման համար:

 



Ամենաընթերցվածը