Ինչպես բարելավել վահանաձև գեղձի աշխատանքը այս մթերքների միջոցով. Ճիշտ կերեք, և ձեր վահանաձև գեղձը կատարյալ առողջ կլինի

Դիտումներ 1189

Ինչպես բարելավել վահանաձև գեղձի աշխատանքը այս մթերքների միջոցով. Ճիշտ կերեք, և ձեր վահանաձև գեղձը կատարյալ առողջ կլինի

Վահանաձև գեղձի աշխատանքը բարելավելու և այն հորմոնալ խանգարումներից պաշտպանելու համար վահանաձև գեղձը կանոնավոր կերպով «կերակրեք» առողջ մթերքներով, այդ թվում՝

1. Մեղր, ընկույզ և կիտրոն

3-4 ընկույզի միջուկը տրորեք, խառնեք մեկ ճաշի գդալ մեղրի հետ և առավոտյան կերեք դատարկ ստամոքսին։ Ընդունել ամեն օր` 1-2 շաբաթ։

 


2-3 կիտրոնը մանրակրկիտ լվանալ, կեղևի հետ միասին անցկացնել մանր քերիչով, որպեսզի մի բաժակ ստացվի միատարր զանգված։ Խառնեք այն հավասար քանակությամբ մեղրի հետ։ Ստացված «դեղամիջոցն» ընդունեք 1 ճ.գ. Օրական 3 անգամ ուտելուց հետո։

 



2. Ծովային ջրիմուռներ
Այն պետք է ներառվի սննդակարգում՝ հիվանդությունների կանխարգելման համար։

3. Խուրմա
Խուրմայի մեջ բավականին շատ յոդ կա, թեև ոչ այնքան, որքան ջրիմուռներում։

 


Բայց խուրման շատ ավելի շատ են մարդիկ սիրում։ Բացի օգտակար յոդից, այն պարունակում է մագնեզիում, նատրիում, երկաթ (իրենց պարունակությամբ այն գերազանցում է նույնիսկ խնձորին), ինչպես նաև վիտամիններ՝ A, C և P։

4. Խնձոր
Խնձորը օգտակար հատկություններ ունի:
Վահանաձև գեղձի համար դրանք արժեքավոր են նրանով, որ պաշտպանում են քաղցկեղի բջիջներից:

 



Խնձորի սերմերը լավ չէ դեն նետել, այլ օգտագործել, քանի որ դրանք պարունակում են մինչև 15% ճարպային յուղ և յոդ։

5. Խեցգետնի միս և ծովամթերք

Դրանք պարունակում են վիտամին B12 և ցինկ, որը խթանում է մեր մարմնի իմունային համակարգը:
Ուշադրություն դարձրեք՝ խեցգետնի պահածոյացված միսը նույնպես պահպանում է իր օգտակար հատկությունները։

6. Հապալաս

Հապալասը չեմպիոն է հակաօքսիդանտների պարունակությամբ։
Օգնում է վերացնել վահանաձև գեղձի հորմոնալ խանգարումները։



Ամենաընթերցվածը