Ինչպես բարելավել անոթային տոնուսը

Դիտումներ 714

Ինչպես բարելավել անոթային տոնուսը

1. Սպորտ

Նախ, մարզման ընթացքում բարելավվում է արյան շրջանառությունը, արյունը հագեցվում է թթվածնով և բարելավում է անոթային տոնուսը:

Երկրորդ, սպորտային գործունեությունը կուժեղացնի ձեր սրտի մկանները: Երրորդ, լավ ֆիզիկական վիճակը բարելավում է էմոցիոնալ դաշտը։ Սպորտով զբաղվելիս մի՛ գերլարվեք։

 

2. Ջուր

Ջուր խմեք օրը 2-3 լիտր։ Արդյունքը կզգաք 1-2 ամսից։ 

Կոնտրաստային ցնցուղները կամ լոգանքները ձեր արյան անոթներն ավելի առաձգական են դարձնում: Փոխարինվող տաք ջուր (2 րոպե, 45-55°C) և սառը ջուր (1 րոպե, 10-15°C), 3-ից 6 անգամ, ավարտվելով սառը ջրով 10 օր անընդմեջ, լավ տոնուսավորում է երակային և ավշային համակարգը: 

Տաք վիճակից սառը վիճակի անցնելիս արյունը քամվում է անոթներից։ Բացի այդ, նման կարծրացումը մեծացնում է մարմնի դիմադրությունը եղանակային պայմանների հանկարծակի փոփոխություններին:

 

 

3. Հանգիստ

Հաճախակի սթրեսը արյան անոթները դարձնում է փխրուն: Մենք ամեն ինչ անում ենք մեր նեյրոէմոցիոնալ ֆոնն ամրապնդելու համար։ Մենք երաժշտություն ենք փնտրում մեդիտացիայի համար, սովորում ենք հանգստանալ, հաճախել յոգայի, խմել հանգստացնող դեղեր և քնել օրական 8-10 ժամ:

 

4. Շնչեք խորը.

Դուրս եկեք բնություն, որտեղ օդն ավելի մաքուր է, և դուք կարող եք լիաթոք շնչել: Միանգամից դադարեցրեք ծխելը նիկոտինի սպազմերով:

 

5․ Սնվեք առողջ սննդակարգով՝ ներառելով մրգեր և բանջարեղեններ։



Եթե ցանկանում եք ամրացնել արյան անոթները և բարելավել արյան շրջանառությունը, ապա կերեք այս բանջարեղենը

Դիետոլոգներից շատերը խորհուրդ են տալիս պարբերաբար սմբուկ ուտել, քանի որ այն վիտամինների և մանրաթելերի հարուստ աղբյուր է։

Բացի այդ, սմբուկի օգտագործումը կնվազեցնի գիրության, շաքարախտի, սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:

 

 

Մյուս կողմից, դա կբարձրացնի ձեր էներգիան և կխթանի առողջ մաշկը և մազերը:

Սմբուկի օգտագործումը օգնում է կանխել թրոմբների առաջացումը, քանի որ այն պարունակում է վիտամին K և բիոֆլավոնոիդներ, որոնք ամրացնում են մազանոթները։

Β Բջջանյութի պարունակության շնորհիվ սմբուկն օգնում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքին։ Իրականում, սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը կարող է պաշտպանել ձեզ նաև հաստ աղիքի քաղցկեղից

Սմբուկ ուտելը կօգնի բարելավել արյան շրջանառությունը և ուղեղի սնուցումը, քանի որ այն պարունակում է զգալի քանակությամբ ֆիտոնուտրիենտներ: Այնուամենայնիվ, այս սնուցիչները կենտրոնացած են սմբուկի կեղևի մեջ, այնպես որ մի նետեք այն:



 

Լուծվող մանրաթելերի բարձր պարունակության և ածխաջրերի ցածր պարունակության շնորհիվ սմբուկն օգտագործվում է շաքարախտը վերահսկելու և կառավարելու համար:

Դրանք լավագույն լուծումն են, երբ խոսքը վերաբերում է արյան ճնշման վերահսկմանը և սթրեսից ազատմանը, քանի որ դրանք պարունակում են բիոֆլավոնոիդներ:

Այս բանջարեղենում առկա երկաթը, կալցիումը և այլ հանքանյութերը ապահովում են օրգանիզմին անհրաժեշտ հիմնական սննդանյութերը:

 

 

Նրանք հիանալի օգնականներ են քաշի կորստի համար, քանի որ դրանք ցածր կալորիականություն ունեն՝ ընդամենը 35 կալորիա մեկ բաժակի համար, դրանք զերծ են ճարպից և հարուստ են մանրաթելերով, որոնք կօգնեն ձեզ կուշտ լինել ողջ օրվա ընթացքում:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը