Ինչպես բացահայտել մաքուր միսը շուկայում առանց սանիտարական ստուգման

Դիտումներ 363

Ինչպես բացահայտել մաքուր միսը շուկայում առանց սանիտարական ստուգման

Թեև աշխարհում բուսակերների և վեգանների թիվը անընդհատ ավելանում է, սակայն մեզանում մսի սիրահարներն ավելի շատ են։ Եթե ​​դուք պարբերաբար կարդում եք մեզ, ապա գիտեք, որ մենք կիսվում ենք ոչ միայն բաղադրատոմսերով, այլև խորհուրդներով: Այս հոդվածը բացառություն չէ:

Այսօր, երբ միս եք գնում, ստանում եք նաև արտասովոր և անցանկալի բոնուս՝ կասկածելի ծագման նորագոյացություն։

Այն կոչվում է վտանգավոր՝ երկաթի և ճարպի բարձր բաղադրության պատճառով։ Դրանք են, որոնք կարող են արագացնել քաղցկեղի բջիջների զարգացումը նույնիսկ լիովին առողջ մարդու մոտ։

Ոչ վաղ անցյալում գիտնականները հետազոտություններ են անցկացրել, որոնց մասնակցել է ավելի քան 6500 հազար մարդ։ Նրանցից յուրաքանչյուրը մեկ ամսվա ընթացքում օրական 120 գրամ կարմիր միս է օգտագործել։

Արդյունքները ցույց են տվել, որ քաղցկեղի առաջացման վտանգը մեծացել է փորձի գրեթե յուրաքանչյուր մասնակցի մոտ 50 գ մսի դիմաց 9% համամասնությամբ:

Հետագա բոլոր ուսումնասիրությունները և փորձերը օգնեցին պարզել հետևյալը. Օրական 50 գ միսը կարող է մեծացնել ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգը 19%-ով։ Կրկնապատկեք կամ նույնիսկ եռապատկեք ձեր օրական ընդունումը, և գրեթե անհնար կլինի խուսափել հիվանդանալուց:

Որոշ մսավաճառներ խոստովանում են, որ մսից կտրում են ամբողջ քաղցկեղային ուռուցքները: Դարակների վրա մենք տեսնում ենք գեղեցիկ միս, որը մենք պարզապես ուզում ենք գնել՝ չիմանալով, որ հենց երեկ սուր դանակը կտրել է մոխրագույն գոյացությունները։

 

 

Փափուկ հյուսվածքներում հեշտ է ճանաչել ուռուցքը՝ անկախ չափից՝ այն մոխրագույն է, որը տեղ-տեղ վերածվում է կապույտ և սև հետքերի։ Եթե ​​դուք դա չեք նկատել շուկայում և դեռ գնել եք մսիը, նույնիսկ մի մտածեք այն պատրաստելու կամ ձեր ընտանի կենդանիներին տալու մասին:

Նույնիսկ նման տեղեկատվությունից հետո ոչ բոլորին կհաջողվի ամբողջությամբ հրաժարվել մսից։ Բայց եթե այժմ ձեր նպատակն է նվազեցնել ռիսկը, առաջարկում ենք հետևել մի քանի կարևոր կանոնների.

— Գնե՛ք խոտով կերակրվող միս:

— Մեկ տեսակի մսի համար փնտրեք «100%» պիտակով ապրանքներ:

— Նախապատվությունը տվեք մսին՝ առանց կոնսերվանտների և ներկանյութերի:

— Ընտրեք միսը առանց նիտրատների, այսինքն՝ չմշակված:

— Գնեք այն մարդկանցից, ում կարող եք վստահել:

Մեր առողջությունն ուղղակիորեն կախված է նրանից, թե ինչ ենք ուտում։ Դա նորություն չէ։ Պետք է ավելի զգույշ լինել մթերքների ընտրության, մատուցման չափերի, նախուտեստների քանակի հարցում։



Երբեք մի գնեք պանիր, եթե պիտակի վրա տեսնում եք ՍԱ

Ցավալի է դա խոստովանել, բայց մեր խանութների դարակներում շատ ավելի շատ պանրի կեղծիքներ կան, քան իրական պանիր: Բանն այն է, որ արտադրողները զանգվածաբար նվազեցնում են այս մթերքի արժեքը՝ դրան ավելացնելով մեծ քանակությամբ կաթի փոխարինիչներ, այդ թվում՝ արմավենու յուղ։ Վերջինիս բաղադրությունը պարունակում է օրգանիզմի համար բուսական ճարպերի շոկային քանակություն։

 

 

Նման օգտագործման հետևանքները շատ հիասթափեցնող են՝ ավելորդ ճարպը խցանում է արյունատար անոթները, ծանր հարված է հասցնում լյարդին և ենթաստամոքսային գեղձին։ Պարզապես պատկերացրեք, թե ինչ անուղղելի վնաս կարող է պատճառել այս պանրային մթերքները երեխայի օրգանիզմին։ 

Ինչպես տարբերել պանիրը պանրային արտադրանքից.

Որոշ արտադրողներ դրա մասին գրում են հենց փաթեթավորման վրա: Շնորհակալություն նրանց ճշմարտության համար, բայց կարծում ենք, որ նման մթերքներ ընդհանրապես չպետք է լինեն խանութներում։ Հաճախ պանրային արտադրանքը շատ ավելի էժան է, քան իսկական պանիրը: Եղեք զգոն, մի ընկեք էժանության կարթի տակ։ 



Վակուումային փաթեթավորված պանիրից ավելի լավ է խուսափել: Ընտրեք մի կտոր կտրված մի ամբողջ գլխից: Ուշադրություն դարձրեք պանրի ընդերքին։ Այն չպետք է ունենա ճաքեր, հակառակ դեպքում կա պանրի հետ վնասակար բակտերիաներ գնելու վտանգ։
Բարձրորակ պանիրն ունի միատարր նախշ, միատեսակ կառուցվածք, նույնիսկ սիմետրիկ անցքեր։ 

 

 

Եթե ​​դուք պարմեզանի և նմանատիպ այլ տեսակների սիրահար եք, ապա պետք է ուշադրություն դարձնեք արտադրող կազմակերպության հեղինակությանը և մթերքի գնին։ 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը