Ինչպես ազատվել մրգերի և բանջարեղենի նիտրատներից
Դուք կարող եք մասամբ ազատվել նիտրատներից և թունաքիմիկատներից. դրա համար բանջարեղենն ու մրգերը պետք է ճիշտ լվացվեն։
ՁՄԵՐՈւԿ. Մի գնեք կիսով չափ կտրատած և սննդի թաղանթով փաթաթված ձմերուկներ. դրանք լավ են բակտերիաների և մանրէների համար: Եթե ձմերուկը հաստ դեղնավուն հետքեր ունի, ուրեմն այն պարարտացվել է։
ԽԱՂՈՂ. Խաղողը երկար պահելու համար մշակում են ֆունգիցիդներով։ Այս նյութից ազատվելու համար բավական է լավ լվանալ խաղողը։
ՏԱՆՁ ԵՎ ԽՆՁՈՐ. Ժամանակակից ժամանակներում մրգեր գնելիս պետք է հաշվի առնել, որ դրանք մշակվում են դիֆենիլով, որպեսզի չփչանան և երկար պահպանվեն։
ԿԱՐՏՈՖԻԼ. Կարտոֆիլի մեջ նիտրատները կուտակվում են կեղևի տակ և միջուկում, ուստի կարտոֆիլը եփելուց հետո ջուրը պետք է քամել։
ԿԱՂԱՄԲ. Նիտրատների մեծ մասը գտնվում է կաղամբի վերևի տերևներում և ցողունում, ուստի դրանք պետք է դեն նետվեն:
ՀԱԶԱՐ, ՄԱՂԱԴԱՆՈՍ, ՍԱՄԻԹ. Ամենից շատ քիմիան կուտակվում է ցողուններում, կոթունների մեջ. այն ուտել պետք չէ: Կանաչները միշտ ավելի արագ են ներծծում նիտրատները և նախքան այն ճաշատեսակների մեջ ավելացնելը, մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։