Եփած բրինձը վերածվում է թույնի, եթե անեք այս սխալը
Բրնձով կերակրատեսակները չեն կարող երկար ժամանակ պահել սենյակային ջերմաստիճանում։ Այս դեպքում նրանց մեջ նստում են ախտածին բակտերիաները, որոնք կարող են ուտելու խանգարումներ առաջացնել, և արագորեն բազմանում են։ Որպեսզի դա տեղի չունենա, եփած բրինձը երկար ժամանակ մի թողեք տաք սենյակում :
Երբ սնունդը սառչում է, դրեք սառնարանում և պահեք հերմետիկ տարայի մեջ: Ըստ անհրաժեշտության կարող եք հանել ուտեստը և տաքացնել։ Այսպիսով, բրնձով կերակրատեսակը կարող է պահպանվել մինչև 4 օր:
Նույն պատճառներով խուսափեք չեփած բրինձ ուտելուց։ Բակտերիաները ոչնչացնելու, ինչպես նաև աճեցման և պահպանման ընթացքում բրնձի կուտակած տոքսինները չեզոքացնելու համար ճաշատեսակը պետք է ենթարկվի ամբողջական ջերմային մշակման։ Այսինքն՝ եփել 100 աստիճան ջերմաստիճանում առնվազն 10-15 րոպե։ Եթե վստահ չեք, որ բրինձը բավականաչափ եփվել է, ապա ավելի լավ է այն մի քիչ պահել վառարանի վրա։
Այս պարզ խորհուրդները կօգնեն ձեզ և ձեր ընտանիքին առողջ պահել: