Ինչպե՞ս ընտրել ճիշտ ատամի մածուկը. Ես միշտ սխալ եմ արել

Դիտումներ 276

Ինչպե՞ս ընտրել ճիշտ ատամի մածուկը. Ես միշտ սխալ եմ արել

Ատամի մածուկ ընտրելիս դրա հիմքում դրեք ձեր ներկայիս ատամնաբուժական իրավիճակը կամ ձեզ անհանգստացնող խնդիրը:

Տհաճ հոտ ունեք բերանում` ընտրեք հակաբակտերիալ մածուկ։ Կազմը պետք է պարունակի ակտիվ բաղադրիչներ, որոնք վերացնում են ցնդող ծծմբային միացությունները: Առաջին հերթին դա ցինկն է։ Միայն այդ դեպքում մածուկը չի քողարկի, այլ իրականում կլուծի խնդիրը։

Զգայուն էմալ. զգայուն ատամների էմալի համար ընտրեք բաղադրության մեջ հիդրօքսիապատիտ, ֆտորիդ կամ կալցիում պարունակող մածուկներ: Նրանք կամրապնդեն էմալը, կնվազեցնեն նրա զգայունությունը և կկանխեն խնդրի կրկնությունը։

Գույնի փոփոխություն․ մգացած ատամների համար հարմար է սպիտակեցնող ազդեցությամբ մածուկը։ Ընտրեք մածուկներ, որոնք պարունակում են բրոմելայն և կարբամիդ պերօքսիդ:

Կարիեսի կանխարգելում. Օգտագործեք մածուկներ, որոնք պարունակում են նատրիումի մոնոֆտորոֆոսֆատ, նատրիումի ֆտորիդ, ամինաֆտորիդներ, կալցիումի գլիցերոֆոսֆատ, քսիլիտոլ: Նրանք ամրացնում են էմալը, լրացնում միկրոճաքերը և նույնիսկ կարող են բուժել և անցկացնել կարիեսը, սպիտակ բծերը:

 



Բնական ատամի մածուկի բաղադրատոմս

Փոքր ամանի մեջ խառնեք 1 թեյի գդալ սոդան՝ մեկ կաթիլ նարնջի, կիտրոնի, լայմի, քաղցր անանուխի կամ դարչինի եթերայուղի հետ։

Ատամի վրա շերտերի կուտակման և բերանի տհաճ հոտի դեմ պայքարելու համար խոնավ ատամի խոզանակը թաթախեք խառնուրդի մեջ և խոզանակով մաքրեք սովորականի պես:
Խանութից գնված ատամի մածուկի հիանալի այլընտրանք է սա և շատ անվտանգ է:

 

 

Կարող եք նաև այս հարուստ բաղադրատոմսը կիրառել․
4 թեյի գդալ խմորի սոդա
1 թեյի գդալ մանր աղացած ծովի աղ
անանուխի մի քանի տերեւ
1 թեյի գդալ զմուռս փոշի
1 թեյի գդալ սպիտակ կոսմետիկ կավ
2 ճաշի գդալ բուսական գլիցերին
10 կաթիլ նարնջի, թեյի ծառի, խնկունի, անիսոն, կիտրոնի, քաղցր կամ անանուխի եթերային յուղեր

Փոքր ամանի մեջ մանրակրկիտ խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև ստացվի միատարր մածուկ։ Պահպանեք փոքր տարայի մեջ: Կիրառեք մածուկը մաքուր ատամի խոզանակի վրա և խոզանակեք ձեր ատամները սովորականի պես:



Ինչ այլ եթերային յուղեր կարելի է ավելացնել տնական ատամի մածուկներին և ատամի քսուքներին.

Մեխակի եթերայուղ - հանգստացնում է ատամի ցավը, գործում է որպես հակասեպտիկ, նպաստում է բերանի խոռոչի հյուսվածքների վերականգնմանը;
Եղեսպակի եթերայուղ - հատկապես օգտակար է պարոդոնտիտի, լնդերի արյունահոսության դեպքում;

Ուրցի եթերայուղ - ունի ուժեղ հակաբակտերիալ հատկություններ;

 


Անանուխի եթերայուղ - թարմացնում է բերանը և շնչառությունը, վերացնում է ցավն ու բորբոքումը կարիեսի, լնդերի հիվանդության, ստոմատիտի ժամանակ;
Խնկունի եթերայուղ - բարելավում է արյան շրջանառությունը;
Թեյի ծառի եթերայուղն ունի հակաբորբոքային հատկություն, ախտահանում է բերանի խոռոչը, խորհուրդ է տրվում լնդերի բորբոքման և կարիեսի դեպքում։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը