Ինչպե՞ս տարբերակել որակյալ կարագը մարգարինից․ Ես չգիտեի, որ կարագն ունի այս օգուտներն ու վնասները

Դիտումներ 1384

Ինչպե՞ս տարբերակել որակյալ կարագը մարգարինից․ Ես չգիտեի, որ կարագն ունի այս  օգուտներն ու վնասները

Կարագը կարելի է օգտակար համարել չափավորության մեջ և որպես հավասարակշռված սննդակարգի մաս: Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն պարունակում է ճարպային լուծվող վիտամիններ և կոնյուգացված լինոլաթթու:
Կարևոր է, որ չափավորեք կարագի ընդունումը և վայելեք այն այլ առողջ ճարպերի և մթերքների հետ համատեղ՝ առողջ սննդակարգ ապահովելու համար:
Կարագը, որը  շատ ընտանիքներում  ամենօրյա սննդամթերք է, ժամանակի ընթացքում հակասություններ է առաջացրել առողջության վրա դրա ազդեցության մասին:

Կարագը կազմված է հիմնականում  հագեցած ճարպաթթուներից, ինչպես նաև պարունակում է  ճարպային լուծվող A, D, E և K վիտամիններ: Այս վիտամինները կարևոր են լավ առողջության համար, քանի որ դրանք կարևոր են իմունային համակարգի, ոսկորների առողջության ամրապնդման համար: 

Չնայած այս դրական հատկություններին,  կարագի մեջ հագեցած ճարպերի բարձր պարունակությունը վիճելի հարց է: Հագեցած ճարպերը վաղուց կապված են  սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկի բարձրացման հետ:

 


«Այժմ մենք գիտենք, որ  ոչ բոլոր հագեցած ճարպերն են ստեղծվում հավասար, և այդ աղբյուրը և քանակությունը կարող են տարբեր լինել: Որոշ հագեցած ճարպեր, ինչպիսին է կարագի մեջ պարունակվող բուտիրաթթունը, կարող են նույնիսկ  հակաբորբոքային հատկություններ ունենալ:  Պետք է զգույշ լինել  կարագի օգտագործման համար: չափավոր էր, որպեսզի չներծծի շատ հագեցած ճարպաթթուներ»,- ասում է ընտանեկան բժիշկ Տատյանա Զախարովան:

Կարևոր է ընդգծել, որ կարագի ազդեցությունը առողջության վրա կախված է նաև ձեր  անհատական ​​կյանքի հանգամանքներից, ինչպիսիք են ձեր ընդհանուր սննդակարգը, ապրելակերպը և ցանկացած բժշկական վիճակ, որը կարող եք ունենալ:

Եթե ​​դուք ունեք  բարձր խոլեստերին կամ սրտանոթային խնդիրներ, դուք պետք է սահմանափակեք կարագի ընդունումը և խորհրդակցեք դիետոլոգի հետ:

 



Ինչպե՞ս տարբերակել որակյալ կարագը մարգարինից և այլ անորակ ու առողջության համար վտանգավոր հավելումներից

Կարագը պարունակում է բազմաթիվ կարևոր վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնցից են վիտամիններ A, D, E, և K, ինչպես նաև մանգան, քրոմ, յոդ, ցինկ, պղինձ և սելեն: Կարագը պարունակում է նաև ճարպեր, որոնք վնասակար չեն մարդու օրգանիզմի համար:

 

 

Կարագի որակը հեշտությամբ կարելի է որոշել սառեցնելով սառնախցիկում: Իսկական կարագը, որը չի պարունակում բուսական յուղեր չի կտրվում, այլ կտորների է բաժանվում:

 

Սառը կարագը թողեք սենյակում: Որքան շատ բուսական յուղ պարունակվի, այնքան այն շուտ կփափկի: Իսկական սերուցքային կարագը մոտավորապես 30 րոպեի ընթացքում պինդ է մնում:

 



Եթե սառնախցիկից հանելուց հինգ րոպե հետո կարագը կարելի է քսել հացին, ուրեմն դա մարգարին է: Նույնիսկ, եթե ամենաբնական համն ունի:
Կտրեք մի կտոր կարագ և դրեք տաքացրած տապակի մեջ: Նայեք թե այն ինչպես է հալվում: Ավելորդ փրփուրը խոսում է այն մասին, որ կարգը պարունակում է չափից ավելի կաթնային շիճուկ և քիչ կաթնային յուղ: Նման կարագն ուտել կարելի է, սակայն թխվածքի համար խորհուրդ չի տրվում օգտագործել:

Բնական կարագը բավականին շուտ է փչանում: Եթե ձեր ապրանքը սառնարանում շաբաթներով չի փչանում, գույնն ու հոտը չի փոխում, ապա կարոց եք չկասկածել, որ վրայի «առանց կոնսերվանտների» գրառումը իրականուծյանը չի համապատասխանում:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը