Ինչպե՞ս տանը պատրաստել հայտնի և համեղ այս թխվածքաբլիթները
Բաղադրամասեր․
Նուշ ալյուր
Շաքարի փոշի
2 ձվի սպիտակուցներ
Շաքարավազ
Կիտրոնաթթու
ՇՈԿՈԼԱԴԵ ԳԱՆԱՇԻ ՀԱՄԱՐ.
Յուղոտ կրեմ
Մուգ շոկոլադ
Կարագ
Նուշի ալյուրն ու շաքարի փոշին մաղել՝ արտադրանքի մեծ կտորները հեռացնելու և կտորները կոտրելու համար: Ավելի լավ է դրանք կշռել մաղելուց հետո։
Մանրակրկիտ խառնել փոշին ու ալյուրը, հարմար է դա անել հարիչով։
Սպիտակուցները սկսում են հարել ցածր արագությամբ: Հենց փոքր փրփուր առաջանա, ավելացրեք մի պտղունց կիտրոնաթթու։
Այնուհետեւ հարիչի արագությունն ավելացրեք եւ շարունակեք հարել։ Բարակ հոսքով, մի քանի քայլով, սպիտակուցներին շաքարավազ ավելացրեք։ Զանգվածը կսկսի սպիտակել և ծավալն ավելացնել։
Հարեք ձվի սպիտակուցը, մինչև ձևավորվեն թունդ գագաթներ: Սա այն դեպքում, երբ խառնիչը սպիտակուցների վրա ակնհայտ հետքեր է թողնում, իսկ այն անջատելուց հետո սպիտակուցները պահպանում են իրենց ձևը։ Սա ֆրանսիական բեզե է։ Կա նաև իտալերեն, որի մեջ սպիտակուցները հարում են տաք շաքարի օշարակով։
Ձվի սպիտակուցը խառնել ալյուրի և փոշու խառնուրդի մեջ։ Մեղմորեն սկսում են խառնել:
Խմորը տեղափոխում ենք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ՝ ամենապարզ կլոր վարդակով։
Մակարոնեղենը լավագույնս թխում է տեֆլոնի գորգի վրա: Անհրաժեշտ է տոպրակը թխման թերթիկին ուղղահայաց պահող բլանկները դնել՝ թողնելով բացեր։ Վերջում պետք է մի քանի անգամ խփել սեղանին դրված թխման թերթիկը, որպեսզի խմորից օդը դուրս գա։ Իսկ հետո թավան թողեք մեկուկես ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։ Կեսերի երեսին պետք է ընդերք ձևավորվի, որը թխելու ընթացքում կկանխի խմորի ճաքճքելը։ Մատով հպեք դրանց մակերեսին, այն պետք է լինի ամբողջովին չկպչող։
Այժմ դուք կարող եք սկսել թխել: Թխում ենք ջեռոցում 150 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 15 րոպե։ Սկսելուց հինգ րոպե հետո բացեք դուռը մեկ րոպեով գոլորշի բաց թողնելու համար: Տորթերը պետք է սկսեն աճել՝ ստորևից ձևավորելով ամուր «փեշ»։ Եթե թխելու վերջում դիպչում եք վերևին, ապա կափարիչը չպետք է շարժվի կիսաշրջազգեստի համեմատ: Նշանակում է՝ պետք է հանել։ Հովացրեք տորթերը մետաղական դարակի վրա։ Հանեք այն սառը գորգից:
Պատրաստենք մակարոնների միջուկը՝ շոկոլադե գանաշ։ Եկեք վերցնենք ապրանքները: Կրեմն ավելի լավ է ճարպ ընդունել, շոկոլադը՝ մուգ:
Կրեմը եռացնել։
Ավելացնում ենք կտորների կտրատած շոկոլադը, լավ խառնում ենք մինչև ամբողջովին լուծվի։
Մի կտոր կարագ դնել, խառնել։
Գանաշի համար ես օգտագործեցի սովորական պլաստիկ տոպրակ որպես խողովակաշար: Գանաշը մեջը լցնելուց հետո պետք է դնել սառնարանը, որ սառչի ու թանձրանա։
Կտրում ենք տոպրակի ծայրը և քամում ենք սառեցված գանաշը կեսի մեջ։ Ընտրում ենք երկրորդ կեսը չափերով և ծածկում առաջինը։
Բոլորը ձևավորում ենք։ Օգտագործելուց առաջ ավելի լավ է դրանք սառեցնել: Բարի ախորժակ!