Ինչպե՞ս տանը պատրաստել հայտնի և համեղ այս թխվածքաբլիթները

Դիտումներ 261

Ինչպե՞ս տանը պատրաստել հայտնի և համեղ այս թխվածքաբլիթները

Բաղադրամասեր

Նուշ ալյուր

Շաքարի փոշի

2 ձվի սպիտակուցներ

Շաքարավազ

Կիտրոնաթթու

 

ՇՈԿՈԼԱԴԵ ԳԱՆԱՇԻ ՀԱՄԱՐ.

Յուղոտ կրեմ

Մուգ շոկոլադ

Կարագ

 



Նուշի ալյուրն ու շաքարի փոշին մաղել՝ արտադրանքի մեծ կտորները հեռացնելու և կտորները կոտրելու համար: Ավելի լավ է դրանք կշռել մաղելուց հետո։

Մանրակրկիտ խառնել փոշին ու ալյուրը, հարմար է դա անել հարիչով։

Սպիտակուցները սկսում են հարել ցածր արագությամբ: Հենց փոքր փրփուր առաջանա, ավելացրեք մի պտղունց կիտրոնաթթու։

Այնուհետեւ հարիչի արագությունն ավելացրեք եւ շարունակեք հարել։ Բարակ հոսքով, մի քանի քայլով, սպիտակուցներին շաքարավազ ավելացրեք։ Զանգվածը կսկսի սպիտակել և ծավալն ավելացնել։

Հարեք ձվի սպիտակուցը, մինչև ձևավորվեն թունդ գագաթներ: Սա այն դեպքում, երբ խառնիչը սպիտակուցների վրա ակնհայտ հետքեր է թողնում, իսկ այն անջատելուց հետո սպիտակուցները պահպանում են իրենց ձևը։ Սա ֆրանսիական բեզե է։ Կա նաև իտալերեն, որի մեջ սպիտակուցները հարում են տաք շաքարի օշարակով։

Ձվի սպիտակուցը խառնել ալյուրի և փոշու խառնուրդի մեջ։ Մեղմորեն սկսում են խառնել:

Խմորը տեղափոխում ենք հրուշակեղենի տոպրակի մեջ՝ ամենապարզ կլոր վարդակով։

Մակարոնեղենը լավագույնս թխում է տեֆլոնի գորգի վրա: Անհրաժեշտ է տոպրակը թխման թերթիկին ուղղահայաց պահող բլանկները դնել՝ թողնելով բացեր։ Վերջում պետք է մի քանի անգամ խփել սեղանին դրված թխման թերթիկը, որպեսզի խմորից օդը դուրս գա։ Իսկ հետո թավան թողեք մեկուկես ժամ սենյակային ջերմաստիճանում։ Կեսերի երեսին պետք է ընդերք ձևավորվի, որը թխելու ընթացքում կկանխի խմորի ճաքճքելը։ Մատով հպեք դրանց մակերեսին, այն պետք է լինի ամբողջովին չկպչող։



Այժմ դուք կարող եք սկսել թխել: Թխում ենք ջեռոցում 150 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 15 րոպե։ Սկսելուց հինգ րոպե հետո բացեք դուռը մեկ րոպեով գոլորշի բաց թողնելու համար: Տորթերը պետք է սկսեն աճել՝ ստորևից ձևավորելով ամուր «փեշ»։ Եթե ​​թխելու վերջում դիպչում եք վերևին, ապա կափարիչը չպետք է շարժվի կիսաշրջազգեստի համեմատ: Նշանակում է՝ պետք է հանել։ Հովացրեք տորթերը մետաղական դարակի վրա։ Հանեք այն սառը գորգից:

Պատրաստենք մակարոնների միջուկը՝ շոկոլադե գանաշ։ Եկեք վերցնենք ապրանքները: Կրեմն ավելի լավ է ճարպ ընդունել, շոկոլադը՝ մուգ:

Կրեմը եռացնել։

Ավելացնում ենք կտորների կտրատած շոկոլադը, լավ խառնում ենք մինչև ամբողջովին լուծվի։

Մի կտոր կարագ դնել, խառնել։

Գանաշի համար ես օգտագործեցի սովորական պլաստիկ տոպրակ որպես խողովակաշար: Գանաշը մեջը լցնելուց հետո պետք է դնել սառնարանը, որ սառչի ու թանձրանա։

Կտրում ենք տոպրակի ծայրը և քամում ենք սառեցված գանաշը կեսի մեջ։ Ընտրում ենք երկրորդ կեսը չափերով և ծածկում առաջինը։

Բոլորը ձևավորում ենք։ Օգտագործելուց առաջ ավելի լավ է դրանք սառեցնել: Բարի ախորժակ!

 



Ամենաընթերցվածը