Հատուկ սոուսի բաղադրատոմս, որը հիանալի համադրվում է գրեթե բոլոր ուտեստների հետ
Այս սոուսի առավելությունն այն է, որ այն հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ՝ միս, ձուկ, ծովամթերք, թարմ հաց կամ կրուտոն:
Մթերքներ․
մայոնեզ - 250 գ;
յոգուրտ - 150 գ;
թթու վարունգ - 250 գ;
թթու շամպինիոններ - 150 գ;
խաշած ձու - 2 հատ;
կարմիր սոխ - 40 գ;
մանանեխ - ճաշի գդալ;
կիտրոնի հյութ - ճաշի գդալ;
շաքարավազ - մի թեյի գդալ;
աղ, սև պղպեղ (աղացած) - ըստ ճաշակի:
1. Սկսելու համար վարունգը, շամպինիոնն ու սոխը կտրատում են փոքր խորանարդի տեսքով։ Եփած սպիտակուցն առանձնացնում են դեղնուցից։ Սպիտակուցը կտրվում է փոքր խորանարդի տեսքով։ Բաղադրիչները խառնվում են ամանի մեջ։
2. Առանձին ամանի մեջ միացրեք մայոնեզը, մածունը, մանանեխն ու քերած դեղնուցը։ Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի հյութ։ Բաղադրիչները խառնել։
3. Բանջարեղենի ամանի պարունակությունը խառնվել բաղադրիչների երկրորդ մասի հետ։ Ավելացնել աղ, պղպեղ և մանրակրկիտ խառնել:
4. Պատրաստի սոուսը պետք է թրմել սառնարանում առնվազն 60 րոպե։ Իդեալում, ցրտին, այն պետք է մնա 2-3 ժամ: Այս անգամ բավական է, որպեսզի համերը միախառնվեն, և սոուսի համն իսկապես շքեղ դառնա:
5. Մատուցելուց առաջ սոուսին կարելի է ավելացնելօ մանր կտրատած խոտաբույսեր (մաղադանոս, սոխ, սամիթ):