Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել շատ համեղ բաստուրմա

Դիտումներ 491

Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել շատ համեղ բաստուրմա

Բաղադրամասեր

Տավարի ֆիլե

Աղ

 

ՉԱՄԱՆ

Կատվախոտ

Ջուր

Աղացած կծու պղպեղ

Պապրիկա (աղացած, մոտ 40-50 գրամ)

Աղացած սև պղպեղ

Սխտոր

Աղ

 

 



 

Մսի վրա պատառաքաղով անցքեր բացեք: Տավարի միսը տեղափոխում ենք համապատասխան տարայի մեջ և աղ ցանում։ Երկու օր դնել սառնարանում՝ մարինացնելու համար։ Ապա հանել միսը, լվանալ և լցնել սառը ջուր, թողնել այսպես 20-30 րոպե։ Քամեք ջուրը և կտորը նորից սրբիչով չորացրեք։

Տավարի միսը փաթաթեք թղթե սրբիչներով կամ կտորով, դրեք տարայի մեջ։ Վերևից դրեք ծանրություն: Ուղարկեք սառնարան երկու օր:

Նշված ժամանակից հետո հանեք անձեռոցիկը, մի ծայրից ամրացրեք հաստ թել:

Միսը 3-4 օր կախեք սենյակային ջերմաստիճանում լավ օդափոխվող տարածքում։ Տաարի միս չորացրեցի խոհանոցում պատուհանի մոտ։

Պատրաստեք չամանը։ Տաք ջրի մեջ լցնել կատվախոտը, հարել, որպեսզի գնդիկներ չլինեն։ Խառնուրդը պետք է ստացվի հեղուկ թթվասերի պես։ Ընդհանրապես, ըստ նախնական բաղադրատոմսի, չամանը խորհուրդ է տրվում նախապես պատրաստել և ուղարկել սառնարանում մեկ օրով թրմելու։



Կատվախոտին ավելացնել աղացած սև պղպեղ, պղպեղ, կծու պղպեղ, ճզմած սխտոր և մի պտղունց աղ։

Կրկին խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք:

Տավարի չորացրած միսը բոլոր կողմերից քսել չամանով։ Դա կարելի է անել սիլիկոնե խոզանակով կամ ձեռքով:

Բոլոր համեմունքները հավասարապես տարածեք մսի բոլոր կողմերին։ Բաստուրման ուղարկեք տարայի մեջ, ծածկեք թաղանթով և թողեք սառնարանում 8-10 օր։

Հանեք կտորը սառնարանից և կախեք, որ չորանա 3-4 օր։ Զգացեք բաստուրման, եթե այն չոր է, ուրեմն ամեն ինչ պատրաստ է։

Բաստուրման բարակ շերտերով կտրատել և մատուցել։

Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը