Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել շատ համեղ բաստուրմա
Բաղադրամասեր․
Տավարի ֆիլե
Աղ
ՉԱՄԱՆ
Կատվախոտ
Ջուր
Աղացած կծու պղպեղ
Պապրիկա (աղացած, մոտ 40-50 գրամ)
Աղացած սև պղպեղ
Սխտոր
Աղ
Մսի վրա պատառաքաղով անցքեր բացեք: Տավարի միսը տեղափոխում ենք համապատասխան տարայի մեջ և աղ ցանում։ Երկու օր դնել սառնարանում՝ մարինացնելու համար։ Ապա հանել միսը, լվանալ և լցնել սառը ջուր, թողնել այսպես 20-30 րոպե։ Քամեք ջուրը և կտորը նորից սրբիչով չորացրեք։
Տավարի միսը փաթաթեք թղթե սրբիչներով կամ կտորով, դրեք տարայի մեջ։ Վերևից դրեք ծանրություն: Ուղարկեք սառնարան երկու օր:
Նշված ժամանակից հետո հանեք անձեռոցիկը, մի ծայրից ամրացրեք հաստ թել:
Միսը 3-4 օր կախեք սենյակային ջերմաստիճանում լավ օդափոխվող տարածքում։ Տաարի միս չորացրեցի խոհանոցում պատուհանի մոտ։
Պատրաստեք չամանը։ Տաք ջրի մեջ լցնել կատվախոտը, հարել, որպեսզի գնդիկներ չլինեն։ Խառնուրդը պետք է ստացվի հեղուկ թթվասերի պես։ Ընդհանրապես, ըստ նախնական բաղադրատոմսի, չամանը խորհուրդ է տրվում նախապես պատրաստել և ուղարկել սառնարանում մեկ օրով թրմելու։
Կատվախոտին ավելացնել աղացած սև պղպեղ, պղպեղ, կծու պղպեղ, ճզմած սխտոր և մի պտղունց աղ։
Կրկին խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Տավարի չորացրած միսը բոլոր կողմերից քսել չամանով։ Դա կարելի է անել սիլիկոնե խոզանակով կամ ձեռքով:
Բոլոր համեմունքները հավասարապես տարածեք մսի բոլոր կողմերին։ Բաստուրման ուղարկեք տարայի մեջ, ծածկեք թաղանթով և թողեք սառնարանում 8-10 օր։
Հանեք կտորը սառնարանից և կախեք, որ չորանա 3-4 օր։ Զգացեք բաստուրման, եթե այն չոր է, ուրեմն ամեն ինչ պատրաստ է։
Բաստուրման բարակ շերտերով կտրատել և մատուցել։
Բարի ախորժակ!