Ինչպե՞ս ստուգել թթվասերի և կաթնաշոռի որակը տանը․ Էլ կեղծիքին չենք խաբնվի
Թթվասերի որակը կարող եք ստուգել ջրի միջոցով։
Իրական կաթնամթերքը ամբողջությամբ լուծվում է ջրի մեջ՝ սպիտակելով այն, մինչդեռ կեղծ կաթնամթերքը, որը պարունակում է բուսական յուղեր և փոշի հավելումներ, ջրի մեջ դառնում է գնդիկներ։
Եթե Ձեզ անհրաժեշտ է կաթնաշոռ ստուգել, ապա յոդը կօգնի։ Ընդամենը մեկ կաթիլը ձեզ ցույց կտա, թե արդյոք կաթնամթերը պարունակում է օսլա, որը ավելացվում է խտացնելու և քաշի համար՝ դարձնելով այն որպես ավելի բարձր յուղայնությամբ կաթնամթերք:
Եթե կաթնաշոռի վրա յոդի կաթիլը չի փոխում գույնը, ապա կաթնամթերքը օսլայից զուրկ է։ Եթե յոդի դեղնադարչնագույն գույնը դառնում է մանուշակագույն, ապա կա օսլա։
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։