Ինչպե՞ս պատրաստել փախլավա ՝ Նոր տարվա սեղանի համար

Դիտումներ 700

Ինչպե՞ս պատրաստել փախլավա ՝ Նոր տարվա սեղանի համար

Ձեզ ենք ներկայացնում Նոր տարվա փախլավայի պատրաստման եղանակը։ Այն կզարդարի ձեր ամանորյա սեղանը։ 

 

Բաղադրամասեր 

 

 

Խմորի համար ՝ 
750 գ ալյուր, 
50 գ դրոժ, 
200 գ ջուր, 

 



Խորիզի համար ՝ 
300 գ ընկույզի միջուկ,
 300 գ շաքարավազ, 
3 գ հիլ, 

Շերտավորման համար ՝ 
175 գ հալած յուղ, 

Վրան լցնելու համար՝ 

 

 

150 գ մեղր, 
100 գ հալած յուղ, 

Փախլավայի վրա քսելու համար ՝ 
ձվի երկու դեղնուց



Պատրաստման եղանակը 

Ամանը գոլ ջուր լցնել և մեջը դրոժ լուծել: Աստիճանաբար լցնել ալյուրը, անընդհատ խառնելով: Այնուհետև խմոր հունցել և սրբիչով ծածկած 30 — 40 րոպե դնել տաք տեղ: 

 


Խորիզի համար՝ ընկույզի միջուկը մսաղացով աղալ և խառնել շաքարի և ծեծած հիլի հետ: Խմորը բաժանել 14 մասի: Ալյուր ցանած սեղանի վրա խմորի կտորները գրտնակել բարակ շերտերով և վրան հալեցրած յուղ քսել: 
Յուղ քսած թիթեղաթերթի վրա դնել խմորի երեք շերտ, ընդ որում երկրորղ խմորաշերտի վրա լցնել պատրաստած խորիզի 1/5 մասը։ Այնուհետև չորս անգամ վրան դնել երկուական խմորաշերտ և ամեն անգամ խմորաշերտերի վրա լցնել խորիգի 1/5 մասը: 
Վերջում գնել 3-րդ խմորաշերտը, վրան քսել ձվի դեղնուց, երեսին շեղանկյուն կտրվածքներ անել և 30 - 35 րոպե դնել ջեռոցը: 10 - 12 րոպե հետո հանել և վրան հալեցրած յուղ լցնել: 
Պատրաստի փախլավայի վրա, կտրվածքի գծով, լցնել տաքացրած մեղր:



Ամենաընթերցվածը