Ինչպե՞ս պատրաստել բուրգերի համար կոտլետներ
Բաղադրամասեր․
Աղացած միս 300 գր
- Բուսական յուղ
- Աղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Չոր համեմունքները
- Աղացած միսով ամանի մեջ (ավելի լավ է օգտագործել տավարի և խոզի մսի խառնուրդ, կոտլետները կստացվեն ավելի հյութեղ և յուղոտ, աղացած հավը հարմար է դիետիկ սնունդի համար) ավելացնել աղ, աղացած սև պղպեղ և մսի համար համեմունքներ։
Լավ խառնել, որպեսզի միսը լավ խառնվի համեմունքներին։ Բուրգերի կոտլետների համար աղացած մսին չպետք է ավելացնել ոչ ձու, ոչ էլ հաց, կոտլետները պետք է լինեն բացառապես մսից։
Թաց ձեռքերով մասերի ենք բաժանում աղացած միսը և հարթ կլոր կոտլետներ ենք կազմում։ Նրանք պետք է լինեն մոտավորապես նույն չափի, ինչ բուրգեր հացերը:
Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը։ Յուղը պետք չէ խնայել, կոտլետը պետք է հյութալի ստացվի։ Երբ ձեթը տաքանում է, վրան քսում ենք կոլոլակները։ Տապակում ենք միջին կրակի վրա։ Սկզբում տապակել մինչև ոսկե կեղև ունենա՝ մի կողմից մոտ 5 րոպե, ապա շրջել և տապակել կոտլետները երկրորդ կողմից։ Հետո կափարիչով փակում ենք կոտլետները միջին ջերմության վրա մոտ 7 րոպե թողնում ենք կոտլետները կափարիչի տակ եփվեն, ներսում պետք է լավ տապակվեն։
Կոտլետները տեղափոխում ենք թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի դրանցից ավելորդ յուղը դուրս գա: Բուրգերի կոտլետների համար հատուկ սոուս ենք պատրաստում։ Բուլկիից կոտլետով, կանաչիով բուրգեր ենք պատրաստում և մատուցում սեղանին։ Բարի ախորժակ!