Ինչպե՞ս պատրաստել Ղազախստանում շատ հայտնի Սամսան

Դիտումներ 364

Ինչպե՞ս պատրաստել Ղազախստանում շատ հայտնի Սամսան

Բաղադրամասեր․

  • Տավարի միս
  • Սոխ
  • Սխտոր
  • Աղ
  • Կանաչիներ
  • Պատրաստի շերտավոր խմոր
  • Ալյուր
  • Ձվի դեղնուց
  • Քունջութ 
  • Աղացած կծու պղպեղ



Միսը երկու անգամ անցկացրեք մսաղացով, որպեսզի աղացած միսը առավելագույն փափկություն ունենա:

Կեղևազատել սոխը կեղևից և մանր կտրատել։ Ավանդաբար սամսայում պետք է շատ սոխ լինի։ Սա անհրաժեշտ է հյութեղության համար։

Սոխը ավելացնել ֆարշի մեջ, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Համի համար ավելացնել նուրբ թակած սխտորը:

Լվացեք կանաչիները հոսող ջրի տակ և չորացրեք ավելորդ խոնավությունը: Մանր կտրատել և ավելացնել ամանի մեջ։

Խառնել աղացած միսը։ Միջուկը պատրաստ է։ Առայժմ ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանում։

Խմորը պետք է ամբողջությամբ հալեցնել սենյակային ջերմաստիճանում։

Խմորը գրտնակել և կտրատել կտորների մոտ երեք սանտիմետր լայնությամբ։

Սեղանը ալյուրով պատեք և խմորի կտորը կտրատած կողմը վերև դրեք:



Աշխատանքային մասը ձեռքով վերեւից սեղմեք ներքև, այնուհետև գրտնակով գլորեք այն բարակ շրջանակի մեջ։ Այս տեխնոլոգիայի շնորհիվ սամսան կստացվի փարթամ և գագաթին գեղեցիկ նախշով։

Միջուկը դնում ենք աշխատանքային մասի մեջտեղում։

Խմորի ծայրերը ներսից մի փոքր ջրով խոնավացրեք։ Եվ խմորի եզրերը մի կողմից վերև բերեք։

Նույնը արեք ևս երկու անգամ՝ կազմելով եռանկյուն:

Կարկանդակները ներքև դրեք թխման թերթիկի վրա։

Գեղեցկության համար սամսան յուղել դեղնուցով և շաղ տալ քունջութ։ Սկզբում սպիտակ, ապա սեւ, կամ խառնել ու անմիջապես շաղ տալ։ Դուք կարող եք անել առանց քնջութի պատրաստել։  Թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում կես ժամ, մինչև սամսան կարմրի։ Ժամերը և ջերմաստիճանը մոտավոր են, կախված ձեր վառարանից։

 

 



Ամենաընթերցվածը