loading...

Ինչպե՞ս պատրաստել Ամանորյա գոճին․ Այս բաղադրատոմսով այն չի չորանա շատ նուրբ և համեղ կստացվի



Ինչպե՞ս պատրաստել Ամանորյա գոճին․ Այս բաղադրատոմսով այն չի չորանա շատ նուրբ  և համեղ կստացվի


5-6 կգ գոճին պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝

  • Հազրեվարդ (Розмарин) – 200 գ,

  • Նարինջ – 6 հատ,

  • Ձիթայուղ – 100 մլ,

  • Ծով խոշոր աղ – 500 գ,

  • Շաքարավազ – 2 ճ/գ,

  • Կարագ – 100 գ,

  • Սոխ – 1 կգ,

  • Հորթի երիկամ – 1 կգ,

  • Մաղադանոս – 50 գ,

  • Դիժոնյան մանանեխ – 50 գ,

  • Սխտոր – 200 գ,

  • Սպիտակ հաց – 300 գ,

  • Մուսկատ գինի – 500 մլ,

  • Բազուկ – 1 հատ,

  • Բրյուսելյան կաղամբ – 1 կգ,

  • Սերուցքային ծովաբողկ – 200 գ,

  • Չիլի պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

 


Պատրաստման եղանակը

  • Քերել նարնջի կեղևը, խառնել աղի և հազրեվարդի հետ և գոճին ամբողջովին պատել այդ խառնուրդով: Այդպես թողնել սառնարանում 12 ժամ:

  • Հոսող ջրի տակ գոճին լվանալ աղից: Կտրատել սոխը և ավելացնել կարագը, և ձիթայուղի խառնուրդի մեջ հասցնել մինչև թույլ եռման: Ավելացնել շաքարավազ, աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել 3 նարնջի հյութը և մարմանդ եփել մինչև հյութի ամբողջական գոլորշիացումը:


  • Ավելացնել մանր կտրատած երիկամները, խառնել և շոգեխաշել 10 րոպե: Ավելացնել կտրատած մաղադանոսը, սխտորը, մանանեխը, բլենդերի մեջ մանրացված սպիտակ հացը, խառնել:

  • Գոճին լցոնել սոխով և երիկամներով, կարել որովայնը: Խառնել մնացած նարնջի հյութը և գինին: Գոճին դնել նախօրոք 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ: Եփել 2.5 ժամ՝ ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնելով գինու և հյութի խառնուրդը: Հետո ևս 30 րոպե 190 աստիճան ջեռոցում:

  • Եփել բազուկը, քերել և խառնել սերուցքային ծովաբողկի հետ: Բրյուսելյան կաղամբը եփել, իսկ հետո տապակել չիլիի հետ: Մատուցել գոճին բազուկի և կաղամբի հետ:


Տորթ Նեգրի Ժպիտ․ Տոնական սեղանի լավագույն տորթը (Բաղադրատոմս)

Տորթ Նեգրի Ժպիտ․ Տոնական սեղանի լավագույն տորթը (Բաղադրատոմս)

Մանրամասն
Հատուկ Ամանորյա սեղանի համար եգիպտացորենով պատրաստվող ամենհամեղ աղցանը

Հատուկ Ամանորյա սեղանի համար եգիպտացորենով պատրաստվող ամենհամեղ աղցանը

Մանրամասն
Տորթ Թռչնի Կաթ համեղ միջուկով․ Նոր համ և նոր բաղադրատոմս

Տորթ Թռչնի Կաթ համեղ միջուկով․ Նոր համ և նոր բաղադրատոմս

Մանրամասն
Միկադո, որը պատրաստվում է թթվասերով

Միկադո, որը պատրաստվում է թթվասերով

Մանրամասն
Կարմիր լոբով և մսով աղցան

Կարմիր լոբով և մսով աղցան

Մանրամասն
Վրացական շատ համեղ «Փխալի»

Վրացական շատ համեղ «Փխալի»

Մանրամասն
Աղցան ՝ քամած մածունով. Իմ ամենասիրած աղցանը

Աղցան ՝ քամած մածունով. Իմ ամենասիրած աղցանը

Մանրամասն
Թաթար բորակի. Պատրաստման ամենահամեղ եղանակը

Թաթար բորակի. Պատրաստման ամենահամեղ եղանակը

Մանրամասն
Աջիկայի պատրաստման եղանակը

Աջիկայի պատրաստման եղանակը

Մանրամասն
Ամենահամեղ փքաբլիթները ՝ պատրաստված խտացրած կաթով

Ամենահամեղ փքաբլիթները ՝ պատրաստված խտացրած կաթով

Մանրամասն
Շոկոլադե նրբագույն տորթ

Շոկոլադե նրբագույն տորթ

Մանրամասն
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան

Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան

Մանրամասն
Կարտոֆիլե բաղադրատոմս ՝ ամերիկյան ձևով

Կարտոֆիլե բաղադրատոմս ՝ ամերիկյան ձևով

Մանրամասն
Հրաշալի փքաբլիթներ. Ուղղակի հալչում է բերանում. Պատրաստեք և վայելեք

Հրաշալի փքաբլիթներ. Ուղղակի հալչում է բերանում. Պատրաստեք և վայելեք

Մանրամասն
Թզի մուրաբա

Թզի մուրաբա

Մանրամասն
Փակել