Ինչպե՞ս կարող եք որոշել, որ խոզի միսը հնացել է․ Ամանորից հետո սա բոլորին տանջող հարցն է

Դիտումներ 650

Ինչպե՞ս կարող եք որոշել, որ խոզի միսը հնացել է․ Ամանորից հետո սա բոլորին տանջող հարցն է

Դուք չպետք է ենթարկվեք վաճառողին և հավատաք գեղեցիկ խոսքերին, դուք պետք է ինքներդ ստուգեք խոզի միսը ստորև ներկայացված չափանիշների համաձայն:

 

Կալիումի պերմանգանատի փորձարկում

Շատ հաճախ վաճառողները ցեխոտ և գարշահոտ միսը լողացնում են կալիումի պերմանգանատի լուծույթով՝ այն շուկայական տեսք հաղորդելու համար։ Առաջին հայացքից դա դժվար է հասկանալ։ Բայց դա ստուգելու համար հարկավոր է մսի վրա թղթե սրբիչ դնել: Եթե ​​կպչում է, ապա այդպիսի միսը հաստատ չարժե վերցնել։

 

Լվացող միջոցների առկայություն

Հուշում թիվ երկու. Վաճառողները շատ խորամանկ և ապացուցված կերպով ազատվում են միսը հնության նշաններից: Նրանք օգտագործում են տարբեր մաքրող միջոցներ։ Խոզի միսը քիմիական մշակման համար փորձարկելու համար հարկավոր է ձեռքին պլաստիկ տոպրակ դնել և դիպչել մսին: Սրանից հետո տոպրակի հոտը քաշեք։ Եթե ​​դրանից լվացող միջոցների հոտ է գալիս, ապա պետք չէ միսը գնել։ Պարզապես անտեսեք վաճառողի հնարքները և գայթակղիչ գինը:

 

Խոզի միսը ֆուկսինով մշակված է

Երբ խոզի միսը շատ է փչացել, բայց պետք է վաճառվի, վաճառողները դիմում են ֆուկսինին: Այն ներկանյութ է, որն օգտագործվում է տեքստիլ արդյունաբերության մեջ։ Սա այն է, ինչ օգտագործվում է միսը մշակելու և շուկայական տեսք հաղորդելու համար։ Առաջին հայացքից շատ դժվար է որոշել՝ այն վերամշակվե՞լ է, թե՞ ոչ։ Բայց դա հաստատ ստուգելու համար հարկավոր է ավելի մոտիկից նայել մսին: Այն պետք է կարմիր լինի, իսկ խոզի ճարպը մաքուր սպիտակ լինի։ Եթե ​​խոզի ճարպը նույնիսկ նվազագույն անբնական վարդագույն երանգ ունի, ապա դուք անպայման ստիպված կլինեք հրաժարվել նման գնումից:



Փորձառու մսագործը խոստովանում է. «Երբ խոզի մսի մեջ քաղցկեղ ենք տեսնում, մենք պարզապես կտրում ենք այն և մնացած միսը վաճառում հաճախորդներին»

Մսավաճառը ցնցեց աշխարհը՝ ասելով, որ երբ խոզի մսի մեջ քաղցկեղ է հանդիպում, ինքը և շատ այլ մսագործներ պարզապես կտրում են այն և շարունակում վաճառել մնացած միսը հաճախորդներին:

Միս գնելիս ակնկալում ես, որ ավելի որակյալ միս ես գնում, քան սուպերմարկետից, բայց իրականում դա այդպես չէ։

 


Այս մսագործը ազնիվ էր վերաբերվում այն ​​երկարություններին, որոնց միջով անցնում է միսը մինչև վաճառվելը: Կարծում եմ՝ խելագարություն կլինի, որ մսավաճառը դեն նետի մի ամբողջ միս միայն այն պատճառով, որ դրա մի մասի խնդիր է եղել։
Մսավաճառների համար չկա իրավական պարտավորություն՝ հաճախորդներին քաղցկեղի մասին տեղեկատվություն տրամադրելու համար:
Մարդիկ, ովքեր ձեռնպահ են մնում մսից, սովորաբար ասում են, որ զգում են, որ դա պարզապես «իմաստ ունի», և այս լուրը լսելուց հետո միգուցե ևս մի քանի մարդ կմիանա նրանց այս մտքին:



Վերջերս նահանգային ուսումնասիրությունը ցույց է տվել բավականին տագնապալի վիճակագրություն երկրում մսի վաճառքի և փաթեթավորման վերաբերյալ: Պարզվել է, որ «խոզի միս պարունակող» պիտակավորված հոթ-դոգն իրականում ձիու մսի հետքեր է պարունակում:
Ձեր սննդի որակը երաշխավորելու միակ միջոցը այն ինքներդ մորթել և օգտագործելն է։ Մսի հետ ավելի դժվար է, բայց շատերն ասում են, որ այն բանից հետո, երբ անցել են առանց մսի սննդակարգի, երբեք իրենց այդքան լավ չեն զգացել։

 


Միսը թանկ է և, ինչպես պնդում են ոմանք, այն բոլորովին անհրաժեշտ չէ մեր օրգանիզմին։ Մսի շատ հիանալի այլընտրանքներ կան, որ դուք այլևս երբեք չեք անհանգստանա քաղցկեղածին խոզի միս ուտելու մասին:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը