Ինչպե՞ս ձմռան համար պահածոյացնել վարունգը, որպեսզի այն խրթխրթան լինի
Բաղադրամասեր․
Վարունգ
Ծովաբողկ
Հաղարջի տերևներ
Բալի տերևներ
Սամիթ
Սխտոր
Աղ
Ջուր
Վարունգները մանրակրկիտ լվացեք և կտրեք ծայրերը։
Միաժամանակ պատրաստեք համեմունքները։
Բանկաները մանրակրկիտ լվացեք և ներքևում դրեք ծովաբողկի կանաչ տերևներ, հաղարջի մի տերեւ, բալի ճյուղեր՝ տերևներով, իսկ սխտորով և սամիթով: Կանաչիները կարելի է նախապես կտրատել՝ կտրատել դանակով կամ մասնատել ձեռքերով։
Վերևում վարունգի շերտ դնել։ Դարձրեք վարունգները կանգնած՝ «զինվորների» պես՝ մեկը մյուսի կողքին։ Այսպիսով, դրանք ավելի շատ կլինեն բանկայի մեջ, և ճաշատեսակների մեջ դատարկություններ չեն լինի: «Զինվորների» ներքևի շարքում կրկին կանաչի և սխտոր ենք դնում, հաջորդ շարքը՝ «զինվորներ» և կրկին կանաչի սխտորով։ Նրանք գեղեցկություն բերեցին տարայի մեջ։
Մեկ երեք լիտրանոց տարայի համար վերցրեք երեք ճաշի գդալ աղ, լուծեք ջրի մեջ և լցրեք տարայի մեջ։ Բանկան կտորով կապեք և թողեք երեք օր։ Երեք օր հետո տարայի մեջ աղաջուրը լցնել տապակի մեջ, եռացնել 15 րոպե և լցնել տաք վարունգը։ Հաջորդ օրը կրկնում ենք եռացնելը և գլորում բանկան: Տաք բանկաները փաթաթեք և թողեք ամբողջովին սառչի։ Ուղարկեք սառը վայր երկարատև պահեստավորման համար: