Ինչպե՞ս բրինձն ավելի առողջարար դարձնել․ Սա արեք և վերջ
Բրինձը պետք է գիշերը թրջել սառը ջրում, իսկ առավոտյան մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ։
Այս ընթացակարգի շնորհիվ մենք բրնձից օսլա ենք լվանում՝ նվազեցնելով մարմնի վրա ածխաջրային բեռը։ Այսպիսով, այն կունենա ցածր գլիկեմիկ ինդեքս:
Բրինձը պարունակում է մեծ քանակությամբ մագնեզիում, երկաթ և կալցիում, ինչը դրականորեն է ազդում սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա։
Բացի այդ, բրինձը սորբենտ է և մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից։ Միևնույն ժամանակ, բրինձը բավականին բարձր կալորիականությամբ մթերք է, ուստի չպետք է շատ ուտել:
Ինչպե՞ս պատրաստել բրինձը, որպեսզի այն չգիրացնի ձեզ
Կոկոսի յուղը գաղտնի բաղադրիչ է․
· Եռման ջրի մեջ ավելացրեք 1 թեյի գդալ կոկոսի յուղ
· Երբ կոկոսի յուղը լուծվի, խառնեք կես բաժակ բրինձը
· Եփել 40 րոպե կամ մինչեւ բրինձը լիովին եփվի
· Դրանից հետո այն օգտագործելուց առաջ 12 ժամ սառնարանում դնել
Խոհարարության ընթացքում կոկոսի յուղը մտնում է օսլայի հատիկներ: Սա շաքարը դարձնում է դիմացկուն մարսողական ֆերմենտների նկատմամբ, ուստի այն չի քայքայվի և չի մարսվի: Բրնձի սառեցումը 12 ժամվա ընթացքում օսլան (ամիլոզան) միացնում է բրնձի արտաքին մոլեկուլներին, ինչը բրնձի շաքարը դարձնում է դիմացկուն օսլա:
Շատ գիտնականներ ծրագրում են հետագա հետազոտություններ անցկացնել՝ պարզելու համար, թե բրնձի որ տեսակը կարող է հասնել կալորիաների առավելագույն նվազեցման, ինչպես նաև՝ կան արդյոք այլ յուղեր, բացի կոկոսի յուղից, որոնք ունեն նույն կամ նույնիսկ ավելի լավ ազդեցություն:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։