Ինչպե՞ս բեկոնով պատրաստել խոզի կոտլետ՝ խորովածի փոխարեն

Դիտումներ 256

Ինչպե՞ս բեկոնով պատրաստել խոզի կոտլետ՝ խորովածի փոխարեն

Միսը բավական փափուկ է, բայց պատրաստելիս ճարպի շերտերի բացակայությունն դառնում է չոր: Մսից զատ կա  մի ճաշատեսակ, որն թխվում է խոզի մսի միջոցով։

Այս ուտեստն կատարյալ է երբ ընթրիքների համար է և կարևոր սեղանների դեպքում։



Բաղադրիչներ․

Խոզի միսն 1 կգ, սոխ 2 հատ,  ձեթ 100 մլ․, ձիթապտղի ձեթ 2–3 ճ.գ. լ․,  խոտաբույսեր 1 թ/գ,  սխտոր 1 բաժին, սպիտակ կաղամբ 200 գ․, աղ՝ ըստ ճաշակների, սև պղպեղ (աղացված)՝ ըստ ճաշակների։

 



Պատրաստման եղանակը․

Մսի մեջն խոր խաչաձև կտրվածք անել առանց կտոր մինչև վերջ կտրել։ Միսն աղով և պղպեղով, շաղ տվեք  համեմունքների միջոցով և դրանք քսել մսի մեջն։

 Կտրեք սոխը օղակաձև  և կտորներն տեղադրեք մսի կտրվածքների մեջը: Միսն հանել ճարպից և կտրատել բարակ շերտերով, որոնք ևս մտցնում են մսի հետ։

 Թխելու համար նախատեսած ուտեստն յուղեք փոքր քանակի արևածաղկի ձեթով և միսն դրեք կենտրոնում։ Մնացած յուղը խառնել քերված սխտորի պարունակությանն։ Ստացված խառնուրդի միջոցով առատորեն պատեք միսն։

Կաղամբը կտրատել և տարածել մսի շուրջն, վրան աղը ցանեք և յուղ քսեք։ Ծածկեք նախ թխելու թերթիկի միջոցով : Թխում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ։



Ամենաընթերցվածը