Ինչպե՞ս բարձրացնել հեմոգլոբինը առանց մսի օգտագործման
Հեմոգլոբինի մակարդակը կարելի է բարձրացնել նաև հետևյալ մթերքների օգնությամբ՝ թեփ, ցորենի շիլա, ծիրան, ծիրանի չիր, դառը շոկոլադ, կանաչ խնձոր, հացահատիկային հաց, ճակնդեղ, հատիկեղեն, նուշ, նուռ, սալորաչիր, թարմ սալոր, չամիչ, ոլոռ, լոլիկի հյութ, բրյուսելյան կաղամբ, բրոկկոլի, գետնանուշի կարագ, վարսակի ալյուր, արքայախնձոր (ներառյալ պահածոյացվածները):
Այս բոլոր մթերքները հարուստ են երկաթով, որը բարձրացնում է հեմոգլոբինը։ Իսկ թվարկված մթերքները շատերը երկաթի պարունակությամբ համեմատելի են մսի հետ։
Հատուկ բաղադրատոմսեր հեմոգլոբինը բարձրացնելու համար
Հետևյալ բաղադրատոմսերից ընտրեք ձեզ ամենահամապատասխանը և փորձեք այն շարունակաբար օգտագործել՝ որպես «վիտամինային հավելում» օրգանիզմի համար։
- Մի բաժակ ընկույզն ու մի բաժակ հում հնդկաձավարը մանրացրեք, մի բաժակ մեղր ավելացրեք, ամեն ինչ խառնեք, ամեն օր մեկ ճաշի գդալ կերեք։
- Ընկույզ, չորացրած ծիրան, մեղր, չամիչ - բոլորը 1:1 հարաբերակցությամբ մանրացնել և խառնել մանրակրկիտ, ուտել օրական 1-3 ճաշի գդալ (լավագույն բաղադրատոմսերից մեկը ոչ միայն հեմոգլոբինը բարձրացնելու, այլև օրգանիզմին անհրաժեշտ նյութերով ապահովելու համար: վիտամիններ):
- 1 բաժակ սալորաչիր, ծիրանի չիր, ընկույզ, չամիչ մանրացնել, ավելացնել մեղր, ավելացնել 1-2 կիտրոն, ուտել օրական 1-3 ճաշի գդալ։
- 100 մլ թարմ քամած ճակնդեղի հյութ, 100 մլ գազարի հյութ, խառնել ու խմել (ընդամենը 2 օրում բարձրացնում է հեմոգլոբինը)։
- 1/2 բաժակ խնձորի հյութ, 1/4 բաժակ ճակնդեղի հյութ և 1/4 բաժակ գազարի հյութ, խառնել և խմել օրը 1-2 անգամ։
- 1/2 բաժակ թարմ քամած խնձորի հյութ, 1/2 բաժակ տնական լոռամրգի հյութ, 1 ճաշի գդալ թարմ քամած ճակնդեղի հյութ, խառնել և խմել։
Պարզ և առողջարար քաղցրավենիք, որը նոսրացնում է արյունը, բարձրացնում հեմոգլոբինը, մաքրում անոթները խոլեստերինից
Հնդկաձավարն իսկապես բարձրացնում է հեմոգլոբինի կոնցենտրացիան, ինչպես նաև ասկորբին և ֆոլաթթուների մակարդակը, որոնք ապահովում են երկաթի լավ կլանումը և նոսրացնում արյունը։
Հնդկացորենի աղանդերը՝ այլ առողջարար բաղադրիչներով, ավելորդ քաշ չի առաջացնում, իսկ դրա մեջ պարունակվող ֆլավոնոիդները կանխում են չարորակ ուռուցքների աճը։
Ահա այս հրաշալի բաղադրատոմսը՝ 1 բաժակ հնդկաձավարը մանրացրեք սրճաղացով։ Առանձին մանրացրեք 1/3 բաժակ կտավատի սերմերը - լցնել դրանց վրա 7 ճ.գ. ջուր։
Վերցրեք ևս 200 գրամ խուրմա, հանեք կորիզը, նաև մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։ Այնուհետև խառնեք թրջած խուրմաները, աղացած հնդկաձավարը և կտավատի սերմերը և հարեք հարիչով մինչև հարթ զանգված լինի։ Ընթացքում խառնեք մի քանի ճաշի գդալ կակաոյի փոշի, աղ և մեղր՝ ըստ ճաշակի։ «Խմորի» մեջ ըստ ցանկության կարող եք լցնել մի քիչ վանիլին։
Զանգվածը թողնում ենք հանգստանա, իսկ հետո տեղափոխել թաղանթի վրա և փաթաթում երշիկի տեսքով։ Պահեք սառնարանում, և կարող եք շրջանաձև կտրել և փորձել
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։