Ինչպե՞ս բարձով հասկանալ վահանաձև գեղձի և ստամոքսի հիվանդությունները
Երբեմն բարձն է ազդանշան տալիս, որ մենք օգնության կարիք ունենք:
1. Բծեր բարձի վրա. Մեզանից յուրաքանչյուրը բարձի վրա թքից բծեր է նկատել, և դա նորմալ է, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք հաճախ չեն երևում:
Գիշերային կանոնավոր թուքը կարող է վկայել նյարդաբանական խնդիրների, վարակիչ կամ աուտոիմուն հիվանդությունների զարգացման մասին:
2. Խոնավ ու թաց բարձ։ Կանանց համար գիշերային շոգը դաշտանադադարի ընդհանուր ախտանիշ են: Ջերմային ալիքները կարող են առաջանալ ոչ միայն ցերեկը, այլեւ գիշերը, այն էլ՝ մի քանի անգամ։ Արդյունքում մահճակալն ու բարձը խոնավանում են։
3. Շատ մազեր բարձի վրա։ Մազաթափությունը վկայում է ծանր սթրեսի, վահանաձև գեղձի խնդիրների և հորմոնալ փոփոխությունների մասին։
4. Բարձը շատ բարձր է։ Եթե դուք անընդհատ ցանկություն ունեք բարձը ավելի բարձրացնելու, դա կարող է վկայել գաստրոէզոֆագեալ ռեֆլյուքսի զարգացման մասին։ Այս դեպքում անհրաժեշտ է ստուգել ստամոքսի և աղիների աշխատանքը։
Վերականգնեք վահանաձև գեղձի աշխատանքը պարզապես 1 բաժակ խմելով այս միջոցից
Այս միջոցի յուրահատուկ բաղադրությունը նորմալացնում է վահանաձև գեղձի աշխատանքը։
Եթե այս միջոցը ներառեք ձեր սննդակարգում, կարող եք զգալիորեն բարելավել ձեր վահանաձև գեղձի աշխատանքը և ձեր բարեկեցությունը:
Բաղադրությունը
Այս ըմպելիքը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
3-4 բողկ
1/2 վարունգ
1-2 նեխուրի ցողուն, աղացած
1 փոքր գազար
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
1/2 թեյի գդալ լամինարիայի փոշի
Բոլոր բաղադրիչները մանրացնել և հարել բլենդերով։
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 1 բաժակ, իդեալական՝ ուտելիս։ Դուք կարող եք կամ միանգամից սպառել այն կամ բաժանել այն մի քանի չափաբաժինների ամբողջ օրվա ընթացքում:
Բուժման առաջին դրական արդյունքները պետք է ի հայտ գան 2-ից 3 շաբաթվա ընթացքում:
Վահանաձև գեղձի առողջության այլ կարևոր խորհուրդներ․
Եթե ցանկանում եք ունենալ առողջ, լավ աշխատող վահանաձև գեղձ, կարևոր է հետևել մի քանի սկզբունքների:
1. Յոդով հարուստ մթերքների՝ ջրիմուռների, ձկան եւ ձվի օգտագործումը:
2. Ֆիզիկական վարժությունները խթանում են վահանաձև գեղձի հորմոնների արտազատումը և մեծացնում հյուսվածքների զգայունությունը հորմոնների նկատմամբ։
3. Սահմանափակեք ֆտորի և սնդիկի ազդեցությունը. օգտագործեք ֆտոր չպարունակող ատամի մածուկ, ընտրեք ամալգամային ատամի միջուկ:
4. Խուսափեք յոդի կլանումը արգելակող մթերքներ օգտագործելուց՝ կվասը, կաղամբը, մանանեխը, գետնանուշը և սոյան: Վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրների անհետացումից հետո դրանք օգտագործեք միայն երբեմն և սահմանափակ քանակությամբ:
5. Օգտագործեք միայն առողջարար ճարպեր՝ կոկոսի յուղ, ձիթապտղի յուղ: Մարգարինի և սոյայի յուղի բացարձակ արգելք.
6. Պաշտպանեք կարևոր վիտամիններն ու հանքանյութերը՝ սելենը, ցինկը, B խմբի վիտամինները, A, E և C վիտամինները:
7. Բացառե՛ք կամ սահմանափակե՛ք անառողջ մթերքները՝ սպիտակ ալյուրը, շաքարավազը, կոֆեինը և ալկոհոլը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։