Ինչո՞ւ է պարանոցի մշտական ցավը թոքաբանին այցելելու պատճառ, իսկ ձախ ձեռքի ներսի անհանգստությունը վկայում է սրտի խնդիրների մասին
Մեր մարմինը պրոցեսների ու մեխանիզմների բարդ համակարգ է, երբեմն անհասկանալի բժշկական կրթություն չունեցող սովորական մարդու համար։
Օրինակ՝ ինչո՞ւ է պարանոցի մշտական ցավը թոքաբանին այցելելու պատճառ, իսկ ձախ ձեռքի ներսի անհանգստությունը վկայում է սրտի խնդիրների մասին:
Նշված (ճառագայթող) ցավը ցավոտ սենսացիաներ են մարմնի մի հատվածում, որը գտնվում է ցավի աղբյուրից հեռու:
1. Սիրտ. Եթե դուք ունեք սրտի հետ կապված խնդիրներ, ցավը կարող է առաջանալ կամ անմիջապես ձախ կողմում գտնվող կրծքավանդակի հատվածում, կամ ձեռքի ներսից, կամ ուսի շեղբերների միջև:
2. Թոքեր. Պարանոցի և ուսի աջ կողմում անընդհատ ցավը թոքերը ստուգելու պատճառ է։
3. Լյարդ և լեղապարկ. Ցավի տեսակ, քանի որ հիվանդը հակված է կարծելու, որ դրա պատճառը նստակյաց ապրելակերպն է, կռանալը, մկանային լարվածությունը:
4. Ստամոքս և ենթաստամոքսային գեղձ. Որպես կանոն, այս օրգանների հիվանդությունները ցավ են պատճառում անմիջապես իրենց գտնվելու վայրում, սակայն, օրինակ, քրոնիկ պանկրեատիտով հիվանդների 50%-ը դժգոհում է նաև մեջքի ցավից։
Օստեոխոնդրոզից ազատվեք բրնձով այս հեղուկի միջոցով
Աղերի նստվածքի պատճառով ցավ է առաջանում հոդերի, մեջքի ստորին հատվածում և պարանոցի հատվածում։ Օստեօքսոնդրոզը հնարավոր չէ բուժել մեկ վայրկյանում. Բայց ցավը թեթևացնելու համար պարզապես անհրաժեշտ է բրնձի կվաս:
1 լիտր եռացրած ջուրը պետք է լցնել 4 ճաշի գդալ ցանկացած բրնձի (բայց ոչ կտրատված), 3 ճաշի գդալ շաքարավազի և 5 սև չամիչի խառնուրդի մեջ։
Կվասը խառնել և թրմել 4 օր, եթե շատ տաք է, երեք օրը բավական է։
Դրանից հետո կվասը պետք է զտվի, լցնել շշերի մեջ և պահել սառնարանում։
Կվասը պետք է խմել կես բաժակ՝ օրը երեք անգամ՝ ուտելուց հետո։
Կվասի հաջորդ բաժինը պատրաստվում է առաջին մասի մնացորդներից՝ չորացրած կվասի նստվածքին ավելացնել 1 լիտր ջուր, 3 ճաշի գդալ բրինձ, 3 ճաշի գդալ շաքարավազ և 4 չամիչ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։