Ինչն է իրականում առաջացնում ավելորդ կիլոգրամներ. անհասկանալի պատճառ, բայց սնունդը դրա հետ կապ չունի
Էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան իր Telegram ալիքում բացատրել է, թե ինչից է ուղղակիորեն կախված լավ մարսողությունը։
Ժամանակին բուժված ատամները պաշտպանում են օրգանիզմը բակտերիաների աճից, իսկ ավելորդ քաշի և չբուժված ատամների միջև կապն ուղղակի է։
Բժիշկը նշեց, որ սնունդը լավ կմարսվի ու կներծծվի՝ մանրակրկիտ ծամելով։
Նա խորհուրդ է տալիս կոշտ կտորները ծամել առնվազն 33 անգամ, իսկ դրա համար անհրաժեշտ են առողջ ատամներ։
Եթե ատամը ցավում է, ուրեմն պետք է հրաժարվել շատ ծամելուց։ Վատ ատամներ ունեցող մարդիկ նախընտրում են ուտել փափուկ կամ հեղուկ սնունդ և քիչ ծամել:
Պավլովան ասել է, որ այս ամենը նպաստում է ավելորդ քաշի ավելացմանը։
Ավելորդ քաշն իր հերթին ազդում է կարիեսի առաջացման վրա։
Գեր մարդկանց մոտ առաջանում է ճարպային հյուսվածքի ենթկլինիկական բորբոքում, ինչը բացասաբար է անդրադառնում իմունային համակարգի վրա և կարող է հրահրել վնասակար կարիոզ բակտերիաների բազմացումը։
Որքան մեծ է քաշը, այնքան մեծ է ատամների կարիեսի վտանգը, նշում է էնդոկրինոլոգը։
Նիհարեք հեշտ և արագ․ Ընդամենը 2 բաղադրիչով թեթև ըմպելիք, որն այրում է ավելորդ կիլոգրամները
Այսօր մենք ձեզ ցույց կտանք նիհարելու մեկ այլ և արդյունավետ տարբերակ՝ նեխուրով և արքայախնձորով սմուզիներ։
Այս ըմպելիքը շատ արդյունավետ է ավելորդ կիլոգրամները վերացնելու համար։
Նեխուրի և արքայախնձորի սմուզին ոչ միայն հզոր մաքրող միջոց է, այլև այն ապահովում է օրգանիզմը վիտամիններով: Այս համադրությունը կօգնի ձեզ հասնել ձեր իդեալական քաշին։
Հասկանալու համար, թե ինչու է նեխուրի և արքայախնձորի սմուզին այդքան արդյունավետ, ստորև մենք համառոտ կներկայացնենք այս երկու մթերքների որոշ հատկություններ.
Արքայախնձոր.
Այս միրգը ամենաշատ օգտագործվողներից է նիհարելու ռեժիմներում։ Եվ դրա համար կան պատճառներ.
Նախ՝ արքայախնձորը նվազեցնում է քաղցրավենիքի պահանջը։ Նրա համը շատ հաճելի է և կարելի է համադրել տարբեր մրգերի, ինչպես նաև բանջարեղենի հետ։
Երկրորդ՝ արքայախնձորը պարունակում է բրոմելին, այս նյութն օգնում է ավելի հեշտ մարսել սնունդը։
Բացի այդ, այն հիանալի հակաբորբոքային միջոց է, երբ այն օգտագործվում է դատարկ ստամոքսին: Դրա բաղադրությունը նույնպես նպաստում է մեր օրգանիզմից ճարպերի հեռացմանը։
Նեխուր.
Այն համարվում է առողջության գանձ: Իրականում այն համարվում է մեր սրտի համար լավագույն բանջարեղենը և նպաստում է քաշի կորստին։ Այստեղ մենք ամփոփում ենք դրա առավելություններից մի քանիսը.
Նեխուրը հատկապես հարուստ է ֆիտոնուտրիենտներով և հակաօքսիդանտներով, որոնք մեծապես բարելավում են մարսողությունը։ Բացի այդ, նրանք օգնում են օրգանիզմի դետոքսիկացմանը և նպաստում են սննդանյութերի կլանմանը:
Ոչ միայն դա, նեխուրը հարուստ է սննդային մանրաթելերով, ուստի այն իդեալական է օգտագործել կերակուրների միջև՝ քաղցը հագեցնելու համար:
Բացի այդ, այն ունի ցածր կալորիականություն, ինչը այն դարձնում է իդեալական նախուտեստ դիետաների ժամանակ: Նեխուրն օգնում է վերահսկել արյան ճնշումը։
Այն ապահովում է հանքանյութեր և վիտամիններ և ունի հատկապես լավ համ, երբ համակցված է այլ բանջարեղենի և մրգերի հետ սմուզիների մեջ:
նեխուրի և արքայախնձորի սմուզիի բաղադրատոմսը
Բաղադրությունը:
Երկու բաժակ ջուր
Կես կիտրոնի հյութ
Նեխուր
Երկու բաժակ արքայախնձոր
Մի գդալ մեղր
Պատրաստման եղանակ.
Այս բաղադրիչներով կարող եք պատրաստել երկու բաժակ սմուզի։ Մեկը կօգտագործվի դատարկ ստամոքսին, մյուսը՝ հիմնական ճաշի հետ միասին։
Կեղևազատեք և կտրատեք արքայախնձորը, մինչև ստանաք երկու բաժակ արքայախնձորի խորանարդիկներ։
Նեխուրը լավ լվանալ և մանր կտրատել, որպեսզի ավելի հեշտ մշակվի։ Կիտրոնը քամեք, որպեսզի ստանաք դրա հյութը։
Բոլոր բաղադրիչները լցրեք բլենդերի մեջ և շատ լավ մշակեք, մինչև ստանաք միասեռ ըմպելիք։
Հիշեք, որ պետք է մեկ բաժակ խմել դատարկ ստամոքսին, և մեկ բաժակ՝ հիմնական կերակուրի ժամանակ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։