Ինչից պետք է հրաժարվել, եթե ցանկանում եք արագացնել ձեր նյութափոխանակությունը. Այս մասին բժիշկները լռում են
Նյութափոխանակության խանգարումների մասին կմատնանշեն ոչ միայն ավելորդ քաշը, այլեւ տրամադրության փոփոխությունները, հոգնածությունը, մաշկային խնդիրներն ու այլ տհաճ ախտանիշները։
Նման դեպքերում անհրաժեշտ է ոչ միայն բժշկի հետ խորհրդակցել, այլեւ լրջորեն հետեւել սննդակարգին։
Նորմալ նյութափոխանակության գաղտնիքներից մեկը սննդարար դիետան է։ Ձեր մարմինը պետք է ստանա բոլոր անհրաժեշտ սննդանյութերը ճիշտ քանակությամբ։
Դա անելու համար ճաշացանկում անհրաժեշտ է ներառել ֆերմենտացված կաթնամթերք, մրգեր, բանջարեղեն, խոտաբույսեր և ձուկ:
Փորձեք ուտել սահմանված գրաֆիկով: Ժամանակի ընթացքում ձեր մարմինը ընտելանալու է նրան, որ սնունդը հասնում է որոշակի ժամի, և աստիճանաբար կբարելավվեն մարսողական պրոցեսները։
Նյութափոխանակությունը նույնպես կապված է հորմոնալ մակարդակի հետ, որը կարող է փոխվել գիրության պատճառով։
Հետևեք ձեր օգտագործած սննդի քանակին և հրաժարվեք արագ սննդից, չիպսերից և այլ անառողջ ուտեստներից ու մթերքներից:
Միայն սնունդը չէ, որ արագացնում է նյութափոխանակությունը։ Կազմակերպեք ձեր ժամանակը այնպես, որ տեղավորվեք ձեր գրաֆիկի մեջ ամենօրյա սպորտային (պարզ վարժությունները բավական է), զբոսանքները և շարժման հետ կապված ցանկացած գործունեություն:
Պատրաստեք հացը այս բաղադրատոմսով, քանի որ այն կանխում է ծերացումը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Մենք բոլորս գիտենք այն տեսությունը, որ եթե ցանկանում ենք նիհարել, պետք է խուսափենք հացից, քանի որ սպիտակ ալյուրը վնասակար է առողջության համար։ Բայց հացի տարբեր տեսակներ կան։ Եթե այն ճիշտ պատրաստեք, կարող եք արագացնել նյութափոխանակությունը և կանխել մարմնի ու հոգու ծերացումը։
Մթերքների սխալ համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ մեր առողջության, արտաքին տեսքի և գեղեցկության վրա։
Բարձրորակ և սննդարար սնունդն ազդում է ծերացման գործընթացի դանդաղեցման վրա։ Հայտնի է նաև որպես հակատարիքային հաց, այս հացը կարող է լինել ցանկացած լավ նախաճաշի հիմքը:
- 200 գրամ հնդկաձավարի ալյուր,
- 200 գրամ ցորենի ալյուր,
- 100 գրամ տարեկանի ալյուր,
- փխրեցուցիչ,
- սոդա,
- 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
- 0,5 թեյի գդալ չաման,
- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր,
- խնկունի
- 0,5 լիտր ջուր
Բաղադրիչները խառնում ենք և թողնում, որ ամբողջ գիշեր խմորվեն։ Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճան և թխելու համար մագաղաթյա թուղթ դնել և վրան լցնել զանգվածը։
Թխել հացը 30 րոպեից մեկ ժամ: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարի չափից և խմորի խտությունից։
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։