Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կարտոֆիլը հատկապես կանանց․ Պետք է զգուշանալ

Դիտումներ 530

Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կարտոֆիլը հատկապես կանանց․ Պետք է զգուշանալ

Սեղանի ամենահայտնի բանջարեղեններից մեկը որոշ դեպքերում կարող է վնասակար լինել օրգանիզմի համար։ Փորձագետները բացատրել են, թե ինչու.

Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը, ինչպես նաև կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Եկատերինա Բարանովան պատմել են, թե որ կարտոֆիլը կարելի է թունավորել։

 



Վտանգավոր են համարվում մաշկի վրա կանաչ բծերով կարտոֆիլը։ Եթե ​​նույնիսկ այն մաքրես, չես կարող նման ապրանք ուտել, դա կարող է թունավորում առաջացնել։

Բացի այդ, մասնագետների կարծիքով, արդյունաբերական կարտոֆիլի որոշ տեսակներ կարող են պարունակել սոլանին, որը թույն է։ Անվտանգ է նաև երկար ժամանակ հում վիճակում պահվող կարտոֆիլը։

 



Երբեմն կանայք դեմքի դիմակներ են պատրաստում կարտոֆիլից։ Սա կարող է առաջացնել ալերգիա, առաջացնել դերմատիտ և մաշկի կարմրություն:

Դիաբետիկները նույնպես չպետք է տարվեն կարտոֆիլով ուտեստներով։ Բժիշկները նրանց խորհուրդ են տալիս երկու շաբաթը մեկ երկու պալար ուտել։



Ամենաընթերցվածը