Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կարտոֆիլը հատկապես կանանց․ Պետք է զգուշանալ
Սեղանի ամենահայտնի բանջարեղեններից մեկը որոշ դեպքերում կարող է վնասակար լինել օրգանիզմի համար։ Փորձագետները բացատրել են, թե ինչու.
Բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը, ինչպես նաև կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Եկատերինա Բարանովան պատմել են, թե որ կարտոֆիլը կարելի է թունավորել։
Վտանգավոր են համարվում մաշկի վրա կանաչ բծերով կարտոֆիլը։ Եթե նույնիսկ այն մաքրես, չես կարող նման ապրանք ուտել, դա կարող է թունավորում առաջացնել։
Բացի այդ, մասնագետների կարծիքով, արդյունաբերական կարտոֆիլի որոշ տեսակներ կարող են պարունակել սոլանին, որը թույն է։ Անվտանգ է նաև երկար ժամանակ հում վիճակում պահվող կարտոֆիլը։
Երբեմն կանայք դեմքի դիմակներ են պատրաստում կարտոֆիլից։ Սա կարող է առաջացնել ալերգիա, առաջացնել դերմատիտ և մաշկի կարմրություն:
Դիաբետիկները նույնպես չպետք է տարվեն կարտոֆիլով ուտեստներով։ Բժիշկները նրանց խորհուրդ են տալիս երկու շաբաթը մեկ երկու պալար ուտել։