Ինչ չի կարելի պատրաստել ալյումինե կաթսայի մեջ. խոհարարի պատասխանը
Դիտումներ 1795
Մեծ նշանակություն ունի այն կաթսայի նյութը, որտեղ պատրաստվում են ճաշատեսակները։
Ինչպես պարզաբանել է շեֆ-խոհարար Իվան Կուդրյաշովը , նման ճաշատեսակների մեջ բացարձակապես անհնար է կծու և թթու ուտեստներ պատրաստել, ավելին` պահել արդեն եփած մթերքները։
«Թթուների ազդեցության դեպքում որոշակի աղեր են արտազատվում, որոնք կուտակվում են օրգանիզմում։
Նման ճաշատեսակներում պահվելիս աղերն ավելի խորն են թափանցում սննդի մեջ։ Եթե օգտագործում եք ալյումին, ապա ցանկալի է, որ այն լինի ձուլածո, ոչ դրոշմավորված, էմալապատ, նման ուտեստները հարմար են չափավոր ջերմության վրա արագ տապակելու համար։ Նաև չի կարելի կաթը եռացնել և պահել ալյումինե կաթսայի մեջ»,- պարզաբանեց փորձագետը։
Ամենաընթերցվածը