Ինչ ուտել սխտորից հետո՝ հոտից ազատվելու համար
Կաթ
Սխտորի բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ ծծումբ կա, որը տհաճ հոտ է առաջացնում։
Կաթը օգնում է վերացնել այս ծծմբի մեծ մասը բերանից, որն օգնում է նվազեցնել բերանի տհաճ հոտը:
Այս տեխնիկան լավագույնս աշխատում է, եթե ուտեք սխտոր և անմիջապես խմեք կաթ։ Բայց բանջարեղենն արդեն ուտելուց հետո բերանի խոռոչը ողողելը այնքան էլ արդյունավետ չի լինի: Բացի այդ, արժե ընտրել ավելի յուղայնությամբ կաթ, քանի որ այն շատ ավելի լավ է վերացնում ծծմբի մնացորդները։
Սուրճի հատիկներ
Սուրճի հատիկները պարունակում են մեծ քանակությամբ անուշաբույր եթերային յուղեր, որոնց շնորհիվ նրանք ունեն նման արտահայտիչ հոտ։
Եթե ծամեք թեկուզ մեկ հատիկ, ապա դրա կազմի բոլոր յուղերը անմիջապես կընկնեն ձեր բերանի խոռոչը և կչեզոքացնեն սխտորի հոտը։
Բայց նկատի ունեցեք, որ այս մեթոդը կօգնի միայն որոշ ժամանակով հաղթահարել խնդիրը, քանի որ սուրճը ոչ այնքան վերացնում է ծծմբի մնացորդները, որքան այն ընդհատում է տհաճ հոտը սեփական բույրով։
Անանուխ
Ինչպես սուրճի հատիկները, այնպես էլ թարմ անանուխը պարունակում է մեծ քանակությամբ անուշաբույր եթերային յուղեր, որոնք կարող են ժամանակավորապես քողարկել սխտորի հոտը:
Եթե ցանկանում եք անանուխով ազատվել տհաճ հոտից, ծամեք բույսի թարմ տերևները։ Բայց եթե դրանք ձեռքի տակ չեն, օգտագործեք անանուխի թեյ, ինչպես նաև անանուխի տերևներ կամ հաբեր։
Խնձոր
Խնձորը, ինչպես մաղադանոսը, պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆենոլ, որը դադարեցնում է բակտերիաների աճը բերանի խոռոչում։
Բացի այդ, պտուղը ծամելիս այն մաքրում է ատամների և լեզվի մակերեսը, ինչի պատճառով մնացորդային ծծումբը ֆիզիկապես դուրս է բերվում բերանի խոռոչից։
Սխտորի բերանի տհաճ հոտը վերացնելու համար կարող եք օգտագործել վերը նշված մեթոդներից որևէ մեկը: Բայց մի մոռացեք, որ մաղադանոսի, կաթի կամ սուրճի հատիկների օգտագործումը չի վերացնում ատամները մաքրելու անհրաժեշտությունը։