Ինչ ուտել սխտորից հետո՝ հոտից ազատվելու համար

Դիտումներ 20155

Ինչ ուտել սխտորից հետո՝ հոտից ազատվելու համար

Կաթ

Սխտորի բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ ծծումբ կա, որը տհաճ հոտ է առաջացնում։

Կաթը օգնում է վերացնել այս ծծմբի մեծ մասը բերանից, որն օգնում է նվազեցնել բերանի տհաճ հոտը:

 

 

Այս տեխնիկան լավագույնս աշխատում է, եթե ուտեք սխտոր և անմիջապես խմեք կաթ։ Բայց բանջարեղենն արդեն ուտելուց հետո բերանի խոռոչը ողողելը այնքան էլ արդյունավետ չի լինի: Բացի այդ, արժե ընտրել ավելի յուղայնությամբ կաթ, քանի որ այն շատ ավելի լավ է վերացնում ծծմբի մնացորդները։

 



Սուրճի հատիկներ

Սուրճի հատիկները պարունակում են մեծ քանակությամբ անուշաբույր եթերային յուղեր, որոնց շնորհիվ նրանք ունեն նման արտահայտիչ հոտ։

Եթե ​​ծամեք թեկուզ մեկ հատիկ, ապա դրա կազմի բոլոր յուղերը անմիջապես կընկնեն ձեր բերանի խոռոչը և կչեզոքացնեն սխտորի հոտը։

Բայց նկատի ունեցեք, որ այս մեթոդը կօգնի միայն որոշ ժամանակով հաղթահարել խնդիրը, քանի որ սուրճը ոչ այնքան վերացնում է ծծմբի մնացորդները, որքան այն ընդհատում է տհաճ հոտը սեփական բույրով։

Անանուխ

Ինչպես սուրճի հատիկները, այնպես էլ թարմ անանուխը պարունակում է մեծ քանակությամբ անուշաբույր եթերային յուղեր, որոնք կարող են ժամանակավորապես քողարկել սխտորի հոտը:

Եթե ​​ցանկանում եք անանուխով ազատվել տհաճ հոտից, ծամեք բույսի թարմ տերևները։ Բայց եթե դրանք ձեռքի տակ չեն, օգտագործեք անանուխի թեյ, ինչպես նաև անանուխի տերևներ կամ հաբեր։

 

 

 



Խնձոր

Խնձորը, ինչպես մաղադանոսը, պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆենոլ, որը դադարեցնում է բակտերիաների աճը բերանի խոռոչում։

Բացի այդ, պտուղը ծամելիս այն մաքրում է ատամների և լեզվի մակերեսը, ինչի պատճառով մնացորդային ծծումբը ֆիզիկապես դուրս է բերվում բերանի խոռոչից։

 

 

Սխտորի բերանի տհաճ հոտը վերացնելու համար կարող եք օգտագործել վերը նշված մեթոդներից որևէ մեկը: Բայց մի մոռացեք, որ մաղադանոսի, կաթի կամ սուրճի հատիկների օգտագործումը չի վերացնում ատամները մաքրելու անհրաժեշտությունը։



Ամենաընթերցվածը