Ինչ ուտել, որպեսզի եղունգները դադարեն կոտրվել. ոչ բոլորը գիտեն սրա մասին

Դիտումներ 1270

Ինչ ուտել, որպեսզի եղունգները դադարեն կոտրվել. ոչ բոլորը գիտեն սրա մասին

Մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը կախված է ոչ միայն գենետիկական հատկանիշներից, այլև սնուցումից։
Նույնիսկ ամենափխրուն եղունգները կարելի է ամրացնել՝ սննդակարգում ճիշտ մթերքներ ավելացնելով:
Հիմնական նյութերից մեկը վիտամին B7-ն է կամ բիոտինը: 
Բոլոր օրգանների լիարժեք աշխատանքի համար օրական դրանից առնվազն 30 մգ պետք է մտնի օրգանիզմ։

 



Եթե ​​նախընտրում եք բնական մթերքները կենսաբանական հավելումներից, ապա վիտամին B7-ի պակասը փոխհատուցելու համար հարկավոր է կանոնավոր կերպով ուտել խաշած ձվի դեղնուց, լյարդ, սաղմոն, նուշ, թթվասեր և յոգուրտներ։
Կարեւոր են նաեւ B9 (ֆոլաթթու) եւ B12 վիտամինները, որոնց խնդիրն է խթանել արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը։ 
Դրանք ստանալու համար հարկավոր է պարբերաբար ուտել կանաչի, ծովամթերք, տավարի միս, ձու, լոբի, ոսպ, ավոկադո, բոլոր ցիտրուսային մրգերը, ելակ և սև հաղարջ:
Բջիջների բաժանման գործընթացում, որը հանդիսանում է աճ, ցինկը անմիջական մասնակցություն է ունենում։ 

 



Այս տարրը կարող եք ստանալ ընկույզից, սոյայից, սիսեռից և կենդանական սպիտակուցից (ամենամեծ քանակությունը տավարի մսի մեջ է):
Որպեսզի եղունգները դառնան առաձգական և չկոտրվեն ամենափոքր մեխանիկական ազդեցության դեպքում, ավելի շատ կերեք վիտամին C պարունակող մթերքներ (բոլոր ցիտրուսային մրգերը, կիվի, կաղամբ, լոլիկ, ելակ):

 



Ամենաընթերցվածը