Ինչ մթերքները կօգնեն ազատվել աղիքային մակաբույծներից

Դիտումներ 582

Ինչ մթերքները կօգնեն ազատվել աղիքային մակաբույծներից

Հելմինտները մակաբույծ որդերն են, որոնք ապրում են մարդու մարմնում և առաջացնում են հելմինթոզ կոչվող հիվանդություն: Աղիքային ճիճուների ամենատարածված տեսակներն են կլոր որդերը կամ նեմատոդները և երիզորդները կամ ցեստոդները: Որդերը վնասակար ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի վրա՝ առաջացնելով որովայնի և ոչ միայն ուժեղ ցավեր, ինչպես նաև մի շարք այլ լուրջ առողջական խնդիրներ, եթե դրանք ժամանակին չհեռացվեն։

Ամենից հաճախ դրանք օրգանիզմից հեռացնելու համար օգտագործվում են դեղամիջոցներ, սակայն դրանք միշտ չէ, որ արդյունավետ են և կարող են առաջացնել որոշ անցանկալի հետևանքներ, որոնք միայն կբարդացնեն իրավիճակը։ Ուստի կարող եք դիմել բազմաթիվ բնական միջոցների, որոնք նպաստում են մակաբույծների ոչնչացմանը և չեն ունենում կողմնակի ազդեցություններ։
Ստորև ներկայացված են այն ապրանքները, որոնք խորհուրդ են տրվում օգտագործել հելմինտների դեմ պայքարում.

 

 

Գազար. Այն իսկապես կարող է օգնել ձեր օրգանիզմից ազատվել անցանկալի հյուրերից, բացի այդ՝ լավացնում է տեսողությունը։ Պետք է տաքացնել 2 գազար և ուտել առավոտյան դատարկ ստամոքսին։

Հյութ. Թարմ բանջարեղենից ստացված հում հյութերը առողջության համար հսկայական օգուտներ ունեն: Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ սննդանյութեր, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմին, ինչպես նաև նման հյութերը կարող են մաքրել օրգանիզմը մակաբույծներից, իսկ արյունը՝ թունավոր նյութերից։ Ամենաօգտակարն ու սպառման համար առաջարկվողը գազարի, նեխուրի, սպանախի և վարունգի հյութերն են։



Ձիթապտղի ձեթ. Հենց այս յուղն է պարուրելու ձեր ստամոքս-աղիքային տրակտը՝ դրանով իսկ նպաստելով հելմինտների ոչնչացմանը կարճ ժամանակահատվածում։ Պետք է այս յուղը խառնել օրեգանոյի տերեւների հետ և ստացված խառնուրդը խմել օրական երկու անգամ՝ մեղրի ավելացմամբ։ Այն դրականորեն կազդի նաեւ մարսողական համակարգի աշխատանքի վրա։

Սխտոր. Այն հզոր անալգետիկ, հակաբիոտիկ և հակաօքսիդանտ է: Այն կսպանի աղիքային որդերը, կուժեղացնի իմունիտետը և կբարելավի ընդհանուր առողջությունը: Ցանկալի էֆեկտի հասնելու համար մի քանի պճեղ սխտոր խառնեք քնջութի յուղի հետ։ Խառնուրդը պետք է եռացնել և օգտագործել առավոտյան և երեկոյան։



Ամենաընթերցվածը