Ինչ կլինի, եթե օրական մեկ պճեղ սխտոր ուտեք

Դիտումներ 1872

Ինչ կլինի, եթե օրական մեկ պճեղ սխտոր ուտեք

Իսպանական Լաս Պեդրոներաս քաղաքն այսօր պաշտոնապես համարվում է սխտորի աշխարհի մայրաքաղաքը։ Ի դեպ, Ռուսաստանում այն հայտնվել է 9-րդ դարում։ Այսպիսով, մեր նախնիները բավական ժամանակ են ունեցել սխտորը վեր ու վար ուսումնասիրելու և նույնիսկ իրենց համար որոշ եզրակացություններ անելու համար։

Որքան բուրավետ է սխտորի պճեղը, այնքան շատ է այն պարունակում այս նյութը։ Տարբեր լաբորատորիաների բազմաթիվ հետազոտություններ արդեն հաստատել են ալիցինի հակավիրուսային հատկությունները։ Ավելին, այս նյութը կարողացել է ամրապնդել մարդու իմունային համակարգը։

Ընդհանրապես, անհնար է որոշել սխտորի կոնկրետ չափաբաժինը մարդու կանխարգելման համար, օրինակ՝ մրսածությունից։ Միջին հաշվով խորհուրդ է տրվում օրական 1-2 պճեղ սխտորից ոչ ավել օգտագործել։ Լավագույնն այն է, որ սկզբում տրորեք ձեռքի ափով կամ դանակով, ապա կտրեք այն փոքր կտորներով: Այսպիսով, ալիցինի ամբողջ չափաբաժինը կմտնի ձեր օրգանիզմ։

 

 

Ատամնաբույժի օգնական

Սխտորի բնորոշ հատկությունների շնորհիվ կտրուկ նվազում է բերանի խոռոչի և լնդերի բորբոքային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։ Ավելին, սխտորը բացարձակապես ունակ է հեռացնել առկա բորբոքային պրոցեսները։ Սխտորի յուրաքանչյուր պճեղում հայտնաբերված ֆիտոնսիդ կոչվող տարրերն ունեն հզոր մանրէասպան ազդեցություն: Նրանց էության մեջ է պայքարել մարդու համար վտանգավոր պաթոգեն միկրոօրգանիզմների դեմ, ինչն ինքնին բավականին դժվար է գերագնահատել։

 



 

Հակաալերգեն

Մեկ այլ օգտակար նյութ՝ էթիլացետատը, արգելակում է հիստամինային սպիտակուցների տեսքը, որոնք, իրենց հերթին, օրգանիզմ ալերգենների ներթափանցման արդյունք են։ Այսինքն՝ խնայող սխտորի պճեղն ի վիճակի է ճնշել օրգանիզմի արձագանքը սեզոնային ալերգիաներին (արցունքներ, քրտնարտադրություն, մաշկի կարմրություն և այլն)։

 

 

Բուժում է լյարդը

Սխտորն օգնում է լյարդին իր բնական աշխատանքի մեջ, այն է՝ դետոքսիկացիա: Մինչ այս օրգանը մաքրում է ամբողջ մարմինը, սխտորն արտազատում է նյութեր, որոնք լրջորեն մեծացնում են լյարդի ֆերմենտների արտադրությունը, որոնք ներգրավված են դետոքսինգի մեջ:



Ինչպես կարող է վնասել սխտորը

Նախ՝ սխտորը հաճախ օգտագործվում է աշխարհի շատ խոհանոցներում։ Եվ միևնույն ժամանակ այն ուժեղացնում է ախորժակը։ Այսպիսով, մարդիկ, ովքեր դիետա են պահում կամ սպորտով են զբաղվում, ավելորդ չեն լինի իմանալ այս մասին։ Օրինակ, նույնիսկ մի քանի պճեղ սխտոր, որն ավելացվում է բանջարեղենային աղցանին, կարող է ստիպել մարդուն ուտել միանգամից մի քանի չափաբաժին:

Սխտորը հակացուցված է ստամոքսի, աղիների, երիկամների և լյարդի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց։ Խորհուրդ ենք տալիս նաև հղիներին և կերակրող կանանց զերծ մնալ սխտորից։ Անգամ սովորական մարդուն օրական 3-5 մեխակի չափաբաժինն այլեւս խորհուրդ չի տրվում։



Ամենաընթերցվածը