Ինչ կլինի, եթե հրաժարվեք մսից

Դիտումներ 357

Ինչ կլինի, եթե հրաժարվեք մսից

Մսից ժամանակավոր հրաժարվելը բերում է դրական արդյունքների։

Մսից ժամանակավոր հրաժարվելը, օրինակ՝ եկեղեցական ծոմապահության ժամանակ, դրական արդյունքների է բերում, ասել է բժիշկ Ելենա Մալիշևան։ Նրա գլխավոր բժիշկ Միխայիլ Կոնովալովը բացատրել է, որ դա հանգեցնում է արյան ճնշման, քաշի և «վատ» խոլեստերինի նվազմանը։

Միաժամանակ բժիշկը պարզաբանեց, որ մսից հրաժարվելը դրական արդյունքների է հանգեցնում, եթե մարդը չունի հիվանդություններ կամ վիտամինների ու միկրոտարրերի պակաս։  Այս գործընթացում  կարևոր է նաև բանջարեղեն և մրգեր ուտել։ Սակայն մսից իսպառ հրաժարվելով մարդն ավելի շատ խնդիրներ է ունենում, ասում է իմունոլոգ Անդրեյ Պրոդեուսը։

 

 

Պայմանավորված է նրանով, որ օրգանիզմը սպիտակուցներ չի ստանում, օրգանիզմը կորցնում է մկանային զանգվածը, նվազում է արյան սպիտակուցների քանակը, ոսկորները չեն ստանում անհրաժեշտ շինանյութը, խանգարվում է մարսողությունը, տուժում է իմունային համակարգը։

Մսից անընդհատ հրաժարվելը բերում է նաև երկաթի դեֆիցիտի, քանի որ մսից ստանում ենք հեմ երկաթի հիմնական քանակությունը, որը ներծծվում է։ Բուսական երկաթը գործնականում չի ներծծվում, ուստի անեմիայի վտանգներ կլինեն հատկապես երեխաների մոտ։ Չի լինի վիտամին B12, որն ապահովում է արյունաստեղծությունն ու նյարդային համակարգի աշխատանքը»,- հավելեց Պրոդեուսը։



Մսային ուտեստներից միշտ սա եմ պատրաստում և բոլորին զարմացնում

Պահանջվող բաղադրիչները.

  • Հնդկահավ - 6-7 կգ.
  • Բրինձ - մի բաժակ
  • Խնձոր, սալորաչիր, ընկույզ - 500-ական գրամ։
  • Թթվասեր - մի բաժակ
  • Սև պղպեղ, աղ

 

 

Խաշել բրինձը պատրաստելուց մեկ օր առաջ։ Կեղևազատել խնձորները, հանել միջուկը, կտրատել շերտերով։ Սալորաչիրից հանեք կորիզները և կտրատեք: Ընկույզը կտրատել տարբեր չափերի փշրանքների։

Լցոնման համար պատրաստված բաղադրիչները միացնում ենք ընդհանուր ամանի մեջ, մի քիչ աղ ենք անում, խառնում։



Խնձորի ընկույզի միջուկը խառնել բրնձի հետ։

Հնդկահավը մանրակրկիտ լվացեք, հեռացրեք փետուրները, եթե կան:

Թռչնի մեջ լցրեք բրնձի միջուկով։ Կարել փորը խոհանոցային թելով։

Թխելու թերթիկը յուղով քսել, դնել պատրաստի հնդկահավը։

Լցրեք թթվասերը՝ համեմված աղով և պղպեղով։ Դրա շնորհիվ թռչնի մսի վրա ձևավորվում է զարմանալի փխրուն կեղև։ Բայց եթե ցանկանում եք լավացնել արդյունքը, խառնուրդի մեջ ավելացրեք մեկ գդալ մայոնեզ և մի կտոր կարագ։

 

 

Թխել հնդկահավը 2,5 ժամ 180-200° C ջերմաստիճանում: Ժամաչափի ազդանշանից հետո ստուգեք մսի պատրաստությունը։ Դա անելու համար միսը ծակեք երկար շամփուրով: Եթե ​​հնդկահավը լավ եփվի, հյութը պարզ կլինի։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել թխելու ժամանակը:



Ամենաընթերցվածը