Ինչ կկատարվի օրգանիզմի հետ, եթե սուրճը փոխարինեք կանաչ թեյով
Սուրճը միակ ըմպելիքը չէ, որը կարող է էներգիայով ապահովել ձեր օրգանիզմին։
Զարմանալի է, որ կանաչ թեյը կարող է նաև էներգիա հաղորդել: Թեև ոչ բոլոր կանաչ թեյերն ունեն այնքան կոֆեին, որքան սուրճը կամ սև թեյը, դրանք ունեն բազմաթիվ այլ առողջապահական օգուտներ:
Թեև կանաչ թեյի տարբեր տեսակների միջև կան բազմաթիվ տարբերություններ, դրանք բոլորն ունեն մեկ ընդհանուր բան, ամենաուշագրավ հատկանիշը. դրանք պարունակում են որոշակի բաղադրիչներ, որոնք ազդում են առողջության վրա:
Թեյն իր բաղադրության մեջ ավելի շատ կոֆեին է պարունակում, քան սուրճը, բայց միայն չեփած վիճակում։
Կանաչ թեյից ներծծվող կոֆեինի քանակը կախված է տարբեր գործոններից՝ բազմազանությունից, լինի դա տերևի ծայրերը կամ բողբոջները, և արդյոք օգտագործվում են փոշի կամ ամբողջական տերևներ:
Հանրաճանաչ մատչա թեյը, օրինակ, ունի զգալիորեն ավելի մեծ կոֆեինի պարունակություն, քան կանաչ տերևավոր թեյը:
Երբ մարմինը հարմարվում է ավելի ցածր չափաբաժինին, այն կարող է նաև օգուտներ տալ նույնիսկ այն փոքր քանակությամբ, որը մարմինը ստանում է կանաչ թեյից:
Հարվարդի բժշկական դպրոցը նշում է, որ կոֆեինի ցածր չափաբաժինները ոչ միայն սրում են ձեր միտքը, այլև օգնում են պաշտպանել ձեր մարմինը նեյրոդեգեներատիվ հիվանդություններից:
Այսպիսով, օրական փոքր քանակությամբ կոֆեինը կարող է ամենաօգտակարը լինել ձեր երկարաժամկետ առողջության համար:
Կանաչ թեյի հետ կոֆեինի մակարդակի իջեցումը կարող է օգնել նվազեցնել անհանգստությունը և բարելավել քունը, հատկապես, եթե դուք զգայուն եք կոֆեինի նկատմամբ:
Նրանք, ովքեր տառապում են այս կողմնակի ազդեցություններից, պետք է մտածեն իրենց ամենօրյա կոֆեինի ընդունումը նվազեցնելու մասին՝ սուրճից անցնելով կանաչ թեյի:
Կանաչ թեյ խմելը կարող է նաև բարելավել ձեր բերանի հյուսվածքը:
Ըստ ուսումնասիրությունների՝ սուրճը կարող է մեծացնել գինգիվիտի առաջացման վտանգը։
Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ թեյ խմողները ավելի բազմազան միկրոբիոմ ունեն՝ մեծ քանակությամբ առողջ բակտերիաներով, քան սուրճ խմողները:
Սա կարող է օգնել կանխել բերանի խոռոչի և կոկորդի վարակները, ինչպես նաև բերանի խոռոչի ընդհանուր խնդիրները:
Կանաչ թեյն ունի հսկայական քանակությամբ դրական հատկություններ. Սակայն ըմպելիքը, ինչպես ցանկացած այլ մթերք, չի կարելի չափից շատ օգտագործել։
Իրոք, շատ մեծ քանակությամբ օգտակար կատեխինները կարող են ունենալ հեպատոտոքսիկ ազդեցություն, այսինքն. վնասել լյարդը.
Հիմնականում այս վտանգը հայտնվում է կանաչ թեյի էքստրակտներով հաբեր օգտագործելիս։ Բայց չպետք է չափն անցնել նաեւ խմիչքի հետ։ Օրական երեք բաժակը պետք է բավարար լինի։