Ինչ կապ կա ծիրանի կորիզի և քաղցկեղի միջև․ Ահա թե ինչ է թաքցվել մեզանից տարիներ շարունակ

Դիտումներ 2278

Ինչ կապ կա ծիրանի կորիզի և քաղցկեղի միջև․ Ահա թե ինչ է թաքցվել մեզանից տարիներ շարունակ

Մարդկանց մեծամասնությունը ցնցված է, երբ լսում է կեռասի կորիզի, խնձորի և ծիրանի կորիզի սպառման մասին, քանի որ դրանք պարունակում են որոշակի ցիանիդ: Այնուամենայնիվ, վերջին ուսումնասիրությունները պնդում են, որ այս սերմերը հենց այն են, ինչ մեզ անհրաժեշտ է քաղցկեղը բուժելու համար, և որ սա երկար սպասված բուժում է:

 

 

Ավստրալիայի վերջին ուսումնասիրության համաձայն՝ մի քանի ամիս շարունակ օրական մեծ քանակությամբ ծիրանի կորիզի (տասնյակ) օգտագործումը մեծացնում է քաղցկեղից ապաքինվելու հավանականությունը:

 



Հասկանալու համար, թե ինչպես է դա աշխատում, անհրաժեշտ է դիտարկել ցիանիդ պարունակող միացություն՝ ամիգդալին։ Ամիգդալինն ունի չորս մոլեկուլ (բենզալդեհիդ, ցիանիդ և երկու մոլեկուլ գլյուկոզա) և քաղցկեղի բուժման մեջ դրանց արդյունավետության պատճառն այն է, որ քաղցկեղի բջիջները ձգվում են դեպի ամիգդալին, քանի որ նրանց գլյուկոզա է անհրաժեշտ, իսկ ցիանիդն ու բենզալդեհիդն իրենց հերթին վերացնում են քաղցկեղային բջիջները:

Հետևաբար, ամեն անգամ, երբ քաղցկեղի բջիջը փորձում է «ուտել» ամիգդալինից ստացված գլյուկոզան, այն մահանում է:

 



Քաղցկեղի բջիջների մեծ մասը պարունակում է ռոդան անվամբ ֆերմենտ, որը կապում է ազատ ցիանիդի մոլեկուլները ծծմբի մոլեկուլներին՝ ստեղծելով անվնաս ցիանիդներ, որոնք արտազատվում են օրգանիզմից միզելու միջոցով:

 

 

Եթե ​​դուք պայքարում եք քաղցկեղի դեմ, ապա խորհուրդ է տրվում ձեր սննդակարգից հեռացնել բոլոր շաքարները: Չնայած ծիրանի կորիզները զգալի արդյունքներ են ցույց տվել, ավելի շատ հետազոտություններ են անհրաժեշտ՝ եզրակացնելու համար, թե արդյոք դրանք իրականում քաղցկեղի վերջնական բուժումն են:



Ամենաընթերցվածը