Ինչ հիվանդություններ են սպառնում ձեզ, երբ չափից շատ եք աղ օգտագործում
Մարդիկ, ովքեր սննդի մեջ օգտագործում են մեծ քանակությամբ աղ, հաճախ են տառապում օստեոպորոզի և միզաքարային հիվանդություններով: Լաբորատոր փորձարկումները պարզել են, որ նատրիումի և կալցիումի քանակությունն օրգանիզմում կարգավորվում է նույն մեխանիզմով: Նատրիումի հավելյալ օգտագործման դեպքում օրգանիզմն այն հեռացնում է մեզի միջոցով՝ երիկամներով: Նման դեպքում կալիումը՝ նատրումի հետ միասին, հեռանում է օրգանիզմից:
Չափից ավելի աղի օգտագործման դեպքում օրգանիզմը պահում է ավել ջուր, քան անհրաժեշտ է: Որքան շատ աղ եք օգտագործում, այդքան ավելի շատ են երիկամները պահում ջուրը օրգանիզմում:
Արդյունքում չափից ավելի ջրի քանակությունը օրգաիզմում բերում է, նրան, որ երակներով ավելի շատ արյուն է հոսում՝ աստիճանաբար լայնացնելով դրանք, ինչը հանգեցնում է ճնշման բարձրացմանը:
Նատրումի՝ մեծ քանակով օգտագործումը մեծացնում է երիկամներում քարերի առաջացման հավանականությունը: Աղի օգտագործման դեպքում օրգանիզմում հեղուկ է կուտակվում, ինչը կարող է վնասել երիկամներին. զարկերակային ճնշումը բարձրանում է՝ աղի քանակը կարգավորելու համար՝ լարելով երիկամներն ու անոթները:
Աղի չարաշահումը հանգեցնում է սրտային անբավարարության։