Ինչ է երիկամային ճնշումը, ինչու է անհրաժեշտ այն վերահսկել և ինչին ուշադրություն դարձնել, ես ձեզ կասեմ հիմնական կետերը
Այսօր մենք կխոսենք զարկերակային ճնշման, ավելի ճիշտ՝ երկրորդ տեղում գտնվող ցուցանիշի մասին։ Ես ու դու գիտենք, որ ճնշումը չափելիս սովորաբար ասում են, օրինակ՝ 120/80 կամ 90/60։ Այսպիսով, ի՞նչ են նշանակում այս թվերը:
Այսպիսով, առաջին ցուցանիշը սիստոլիկ ճնշումն է, այն պատմում է, թե որքան արյուն է սիրտը դուրս մղում կծկման պահին։ Ինչու՞ է մեզ անհրաժեշտ երկրորդ ցուցանիշը և ի՞նչ է դա նշանակում : Երկրորդ թիվը նկարագրում է արյան անոթների ճնշումը այն պահին, երբ սիրտը հանգստանում է: Քանի որ սրտի թուլացումը կոչվում է դիաստոլ, ճնշումը կոչվում է նաև դիաստոլիկ (երբեմն երիկամային):
Որո՞նք են երիկամային ճնշման առանձնահատկությունները: Ինչի՞ վրա է դա ազդում: Ինչի՞ համար է նա պատասխանատու։
Այս ցուցանիշը ցույց է տալիս, թե որքանով են անոթները դիմադրում արյան հոսքին: Երիկամային ճնշումը պատասխանատու է ծայրամասային, այսինքն՝ հեռավոր անոթների տոնուսի համար։ Եթե ցածր է, ապա օրգաններն ու հյուսվածքները պակաս լավ են մատակարարվում թթվածնով:
Գոյություն ունի երիկամային ճնշման որոշակի նորմալ ցուցանիշ, այսինքն՝ սիստոլիկ և դիաստոլիկ ճնշման տարբերությունը չպետք է գերազանցի 40 միավորը: Եթե այս միջակայքը փոխվում է, դա կարող է ցույց տալ որոշ հիվանդության առկայություն: Թույլ տվեք ձեզ մի քանի օրինակ բերել.
- արյունահոսություն;
- տուբերկուլյոզ;
- սթրես, հոգնածություն - այս հիվանդությունները կարող են առաջացնել երիկամային ճնշման նվազում:
- ավելորդ մարմնի քաշը;
- սրտի աշխատանքի խանգարում;
- երիկամների հիվանդություն և այլն - այս հիվանդությունները կարող են հրահրել երիկամային ճնշման բարձրացում:
Եթե նկատում եք գլխապտույտ, քնկոտություն, ուժի կորուստ, անհանգստություն սրտի շրջանում և արյան ճնշումը չափելուց հետո թվերը նորմայից ցածր են, դիմեք բժշկի։ Ինչպես բազմիցս ասել եմ, մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ, դիմեք մասնագետի։
4 թեյի գդալ, և դուք կարող եք հրաժեշտ տալ արյան բարձր ճնշմանը
Այսօրվա մեր առաջարկած խառնուրդը պարունակում է չորս անհավանական հզոր բնական բաղադրիչներ, որոնք կօգնեն ձեզ պայքարել մրսածության, վարակների և սրտանոթային հիվանդությունների դեմ:
Այս բաղադրիչների համադրությունը շատ ավելի արդյունավետ և օգտակար է, քան դրանցից որևէ մեկը միայնակ: Սա, ըստ էության, ավանդական գերմանական բաղադրատոմս է, որը դարեր շարունակ օգտագործվել է ընդհանուր առողջությունը բարելավելու համար:
Ահա թե ինչպես պատրաստել այն.
Ձեզ հարկավոր է․
4 կոճապղպեղի արմատ
4 չմաքրած կիտրոն
4 պճեղ սխտոր
2 լիտր ֆիլտրացված ջուր
Լվացեք կիտրոնները և կտրեք կտորների: Կեղևազատեք կոճապղպեղն ու սխտորը։ Այնուհետև բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ և հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
Այնուհետև զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ և տաքացնում՝ դանդաղ ջուր ավելացնելով։
Խառնել մինչև խառնուրդը եռա։ Այնուհետև հանում ենք կրակից և թողնում, որ սառչի։ Քամել և լցնել ապակե շշերի մեջ և պահել սառնարանում:
Այս դեղը պետք է ընդունեք ամեն օր, ուտելուց 2 ժամ առաջ, օրը երկու անգամ։ Թափահարեք շիշը, քանի որ կոճապղպեղը կարող է կպչել հատակին:
Բացի այդ, դուք չպետք է անհանգստանաք սխտորի հոտի համար, քանի որ այն չեզոքացվում է կիտրոնի և կոճապղպեղի շնորհիվ:
Վայելեք այս հզոր բնական միջոցը՝ արյան բարձր ճնշումը բուժելու, զարկերակները մաքրելու, առողջությունը և իմունային համակարգը բարձրացնելու համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։