Ինչ է գլիցերինը, դրա օգտագործումը և բուժիչ հատկությունները

Դիտումներ 647

Ինչ է գլիցերինը, դրա օգտագործումը և բուժիչ հատկությունները

Մեր օգտագործած արտադրանքի ճնշող մեծամասնությունը պարունակում է բուսական գլիցերին: Որոշները գեղեցկության արտադրանք են, մյուսները՝ սնունդ, իսկ որոշները՝ դեղեր: Ճշմարտությունն այն է, որ նրանք ունեն լայնորեն ճանաչված օգտակարություն, որը շատ առումներով օգուտ է բերում մեր մարմնին:

Նախքան բուսական գլիցերին գնելը, դուք պետք է իմանաք, որ այն թափանցիկ, առանց հոտի հեղուկ է, որը ստացվում է բուսական յուղերից։ Սովորաբար պատրաստվում են արմավենու յուղից, սոյայի յուղից կամ կոկոսի յուղից։

Արմավենու և կոկոսի յուղերը բնական տրիգլիցերիդների խառնուրդներ են: Յուրաքանչյուր տրիգլիցերիդ կազմված է գլիցերինով էստերացված երեք ճարպաթթուներից:

Բուսական գլիցերինը օգտակար է մարմնին տարբեր հատվածների համար:




Այրվածքների բուժում
Գլիցերինի խոնավեցնող ազդեցությունը այն դարձնում է արդիական միջոց այրվածքների բուժման համար՝ թույլ տալով մաշկին արագ վերականգնել մաշկի բջիջները:

Ալերգիայի բուժում
Գլիցերինը նույնպես օգտագործվում է մոմերի արտադրության մեջ։ 

Թուրմերի և բուսական միջոցների պատրաստում
Այն օգտագործվում է մի շարք մաշկային խնդիրների, այդ թվում՝ փսորիազի, ցաների, այրվածքների, ճնշման վերքերի,կտրվածքների և լնդերի հիվանդության բուժման համար: 

Գլիցերին կոսմետիկ նպատակներով.

Շատ ապրանքներ, ներառյալ լոսյոնները, շամպունները և ատամի մածուկը, պարունակում են բուսական գլիցերին: Այս ապրանքներին ավելացվում է գլիցերին, քանի որ այն լավ խոնավեցնող միջոց է: Դա մի նյութ է, որը ձգում է մաշկի խոնավությունը։

1. Խոնավեցնում է մաշկը
Նախ՝ գլիցերինը մաշկը խոնավեցնում է։ Նույն պատճառով, օրինակ, շատ տարածված է գլիցերինային օճառը։ Իր հիգրոսկոպիկ հատկությունների շնորհիվ այն օգտագործվում է մաշկի խոնավեցնող բազմաթիվ միջոցներում: Հատկապես օգնում է թեթևացնել չոր մաշկի խնդիրները։

2. Ծառայում է որպես այլ բաղադրիչների փոխադրամիջոց
Երկրորդ՝ ակտիվ բաղադրիչ ապահովող կոսմետիկ արտադրանքի համար: Արդյունքում, այս խոնավացնող նյութը կարող է մեծացնել ակտիվ բաղադրիչի լուծելիությունը, որպեսզի այն ավելի հեշտությամբ կլանվի մաշկի կողմից: Նմանապես, բուսական գլիցերինը կարող է օգտագործվել որպես լուծիչ և ալկոհոլային փոխարինող բուսական մզվածքների արտադրության մեջ:

 

 



Գլիցերինը սննդի համար.
Գլիցերինը լայնորեն օգտագործվում է սննդի արդյունաբերության մեջ երկու հիմնական պատճառով. Այն նաև հիգրոսկոպիկ է, այսինքն՝ կլանում է օդի խոնավությունը:

Շաքարավազին փոխարինող

Բուսական գլիցերինը շաքարի համեմատ տարբեր կերպ է մետաբոլիզացվում և օգտագործվում է ցածր ածխաջրերով մթերքներում՝ քաղցրության համար: Ի տարբերություն շաքարի, գլիցերինը չի նպաստում ատամների քայքայմանը։ Սննդի արդյունաբերության մեջ օգտագործվող բուսական գլիցերինը ավելի քան 99% մաքուր է և ունի քաղցր համ:

Միացությունը նյութափոխանակվում է ավելի դանդաղ, քան սախարոզը: Արդյունքում, այն այդքան ուժեղ ազդեցություն չի ունենում արյան շաքարի մակարդակի վրա։ Շուկայավարվող ցածր ածխաջրերով մթերքները հաճախ քաղցրացվում են գլիցերինով:

Ինչպե՞ս է պատրաստվում բուսական գլիցերինը:
Բուսական գլիցերինը ստացվում է արդյունահանման գործընթացով, որը կոչվում է «հիդրոլիզ»: Հիդրոլիզի ժամանակ յուղերը ենթարկվում են ճնշման ուժերի, ջերմաստիճանի և ջրի: Արդյունքում գլիցերինը ստիպված է լինում առանձնանալ ճարպաթթուներից և ներծծվել ջրով։ Այս պահին ստացված արտադրանքը առանձնացվում է թորման միջոցով՝ մաքրությունը բարձրացնելու համար: Երբ բուսական գլիցերինը զտվում է, այն ունենում է յուղի կառուցվածք՝ շնորհիվ իր օրգանական մոլեկուլային կազմի, մասնավորապես երեք հիդրօքսիլ խմբերի:



Ամենաընթերցվածը