Այս մրգի կեղևը դրեք ծաղկամանի հատակին, որ սենյակային բույսերը շքեղ ծաղկեն
Բանանը համարվում է աներևակայելի առողջարար մարդու համար, քանի որ այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և տարբեր սննդանյութեր։ Սակայն քչերը գիտեն, որ բանանը կարող է օգտագործվել ոչ միայն որպես հագեցնող խորտիկ և անփոխարինելի բաղադրիչ աղանդերի պատրաստման համար, այլ նաև որպես հիանալի միջոց՝ բույսերի համար: Նման կերակրման շնորհիվ կանաչ «ընտանի կենդանիները» նկատելիորեն մեծացնում են իրենց բողբոջները ծավալով՝ ուրախացնելով տնային տնտեսուհիներին իրենց փարթամ ծաղկումով։
Այս հոդվածում ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես ճիշտ օգտագործել բանանը, մասնավորապես, բանանի կեղևը բույսերի համար, որպեսզի ապահովեք ձեզ տնային փարթամ կանաչ անկյունով:
Բանանի կեղևը պարունակում է հսկայական քանակությամբ հանքային բաղադրիչներ, որոնցից հիմնականներն են մագնեզիումը, կալիումը, ֆոսֆորը։ Հենց այս նյութերն են կարևոր դեր խաղում բույսերի բնականոն աճի, զարգացման համար։
Բանանի կեղև օգտագործելու մեթոդը շատ պարզ է. պարզապես տնկելուց առաջ այն դրեք ծաղկամանի մեջ, որի շնորհիվ սածիլը իր քայքայման ամբողջ ժամանակահատվածում պարբերաբար կստանա կենսունակության համար անհրաժեշտ տարրեր:
Դա անելու համար բանանի թարմ կեղևը կտրեք փոքր քառակուսիների մեջ: Վերցրեք ծաղկամանը և լցրեք այն դրենաժային շերտով և մի քիչ հողով: Այժմ վերցնում ենք կեղևի կտրատած քառակուսիները և ներքևում «փռում» բանանի շերտերը, մինչդեռ միջին բույսի համար կեղևի 5-ից 7 փոքր կտորը բավական կլինի։ Դրանից հետո դուք կարող եք անցնել սովորական ծաղիկների տնկմանը, մեր պարարտանյութը հիանալի «թաքնված» է ծաղկամանի հենց «սրտի» մեջ:
Այս մեթոդը հարմար է բացարձակապես ցանկացած բույսի համար, այն շատ ժամանակ և նախապատրաստություն չի պահանջում, բայց ի վերջո շատ օգուտներ կբերի ծաղիկներին: Բայց, հիշեք, որ բանանի կեղևն օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է դրանք մանրակրկիտ լվանալ օճառով և խոզանակով, որպեսզի դրանք մաքրվեն աղտոտիչներից, որոնց հետ մեկտեղ կարող եք վարակել բույսը։
Այս բույսն անվանել են «անմահության բույս». Ահա դրա բուժիչ հատկությունների լայն շրջանակը
Այն կարելի է աճեցնել տանը և օգտագործել փոքր վերքերի, քերծվածքների, կտրվածքների և այրվածքների դեպքում: Այնուամենայնիվ, այն առաջարկում է նույնիսկ ավելի շատ առողջապահական օգուտներ։
Այս հրաշք խոտը պարունակում է ավելի քան 200 կենսաբանորեն ակտիվ բնական բաղադրիչներ, ինչպիսիք են ամինաթթուները, պոլիսախարիդները, ֆերմենտները, վիտամինները և հանքանյութերը, որոնք նպաստում են սննդանյութերի կլանմանը:
Վիտամիններ.
Այս բույսը վիտամին C, A, E, B1, B2, B3, ֆոլաթթվի հարուստ աղբյուր է։
Գիտնականները պարզել են, որ ալոե վերա պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին B12, որն անհրաժեշտ է արյան կարմիր բջիջների արտադրության համար:
Ամինաթթուներ.
Ալոե վերան ներառում է նաև օրգանիզմին անհրաժեշտ 22 ամինաթթուներից 20-ը, ինչպես նաև սալիցիլաթթու, որը բուժում է բորբոքումները և պայքարում բակտերիաների դեմ:
Հանքանյութեր.
Ալոեն մագնեզիումի, երկաթի, պղնձի, կալցիումի, ցինկի, քրոմի, սելենի, նատրիումի, կալիումի, մանգանի բարձր պարունակությամբ բույս է, որոնք նպաստում են նյութափոխանակության գործընթացներին։
Ֆերմենտներ.
Այս բույսը հարուստ է այնպիսի կարևոր ֆերմենտներով, ինչպիսիք են ամիլազները և լիպազները, որոնք նպաստում են մարսողությանը՝ տրոհելով ճարպերն ու շաքարները մոլեկուլների մեջ:
Լրացուցիչ օգտագործում.
Ալոե վերան արդյունավետորեն մաքրում է մարմինը և դետոքսիկացնում է լյարդը, հաստ աղիքը, միզապարկը, ստամոքսը, երիկամները և փայծաղը և, հետևաբար, չափազանց օգտակար է աղիների բորբոքումների, խոցերի, մարսողության խանգարումների դեպքում:
Այն նաև հիանալի է արթրիտի դեպքում, ամրացնում է աղեստամոքսային տրակտը և թեթևացնում հոդերի բորբոքումները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։