Ինչ ավելացնել բորշին կատարյալ համի համար

Դիտումներ 1097

Ինչ ավելացնել բորշին կատարյալ համի համար

Անմիջապես նշենք, որ ժամանակակից տնային տնտեսուհիները գործնականում մոռացել են այնպիսի բանջարեղենի մասին, ինչպիսին մաղադանոսն է։ Միայն քչերն են այն օգտագործում բանջարեղենի արգանակներ և խյուսեր պատրաստելիս։ Այնուամենայնիվ, մաղադանոսը, իդեալական լրացուցիչ բաղադրիչ է ավանդական բորշի համար:

Մաղադանոսով հարուստ բորշի բաղադրատոմս․

Պահանջվող բաղադրիչները.

 

 

3 լիտր ջուր

1 կգ տավարի միս

1 մեծ սոխ

2 միջին ճակնդեղ

4 կարտոֆիլ

1 մեծ գազար

կես սպիտակ արմատ

400 գ սպիտակ կաղամբ

2 դափնու տերեւ

1 ճ.գ. տոմատի մածուկ

50 գ կարագ

2 ճ.գ. կիտրոնի հյութ

աղ ըստ ճաշակի

աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

արեւածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի



Տավարի միսը դնել տապակի մեջ։ Լցնել այն սառը ջրով։ Տապակը դնել չափավոր կրակի վրա։ Երբ մակերեսին հայտնվում է փրփուր, հեռացրեք այն։ Մսին ավելացնել դափնու տերեւ և 1 թ/գդ աղ։ Ծածկեք կափարիչով: Եփել մարմանդ կրակի վրա 1,5 ժամ։

Մաքրել սոխը: Կտրեք այն փոքր խորանարդի: Մաքրել գազարն ու ճակնդեղը: Կտրեք դրանք բարակ շերտերով: Կաղամբը մանր կտրատել։ Մաքրել կարտոֆիլը: Կտրեք այն խորանարդի մեջ: Վերցրեք մաղադանոս (մեր գաղտնի բաղադրիչը): Մաքրում ենք ու շերտերով կտրատում։

 

 

Տաքացրեք տապակը փոքր քանակությամբ արևածաղկի ձեթով: Տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը, կրակը դնելով միջին: Թավայի մեջ ավելացնել գազարն ու սպիտակ արմատը (մաղադանոս): Ավելացնել մի քիչ աղ։ Ամեն ինչ եփել 5-7 րոպե:

Երկրորդ տապակի մեջ տաքացրեք կարագը։ Վրան ճակնդեղը տապակել։ Շաղ տալ այն կիտրոնի հյութով, որպեսզի չկորցնեք արմատային բանջարեղենի վառ գույնը: Եփել ճակնդեղը 5-7 րոպե։



Փափուկ արմատային բանջարեղենին ավելացրեք տոմատի մածուկ և մի փոքր քանակությամբ մսի արգանակ: Ամեն ինչ լավ խառնել։ Մենք շարունակում ենք եփել արմատային բանջարեղենը, մինչև թավայի հեղուկը ամբողջությամբ գոլորշիանա։

Արգանակից հանել դափնու տերևները։ Տավարի միսը հանեք թավայից։ Թող սառչի։ Հետո միսը ոսկորից առանձնացնում ենք։ Կտրեք այն փոքր կտորներով:

Արգանակի մեջ լցնել կտրատած կարտոֆիլն ու տապակած գազարը, սոխն ու մաղադանոսը։ Ամեն ինչ եփել 5-7 րոպե: Թավայի մեջ ավելացնել սպիտակ կաղամբը։ Մանրակրկիտ խառնել։ Եփել ևս 10 րոպե։

Թավայի մեջ ավելացնել տավարի միսը և ճակնդեղը տոմատի մածուկով։ Ամեն ինչ լավ խառնել։ Եռալուց հետո թավայի պարունակությունը 3-5 րոպե եփում ենք չափավոր կրակի վրա։ Ըստ ճաշակի ավելացնել աղ և աղացած սև պղպեղ:

Անջատեք կրակը: Կափարիչով ծածկեք տապակը։ Թողեք բորշը կես ժամ թրմվի։ Այնուհետև լցնել այն ափսեների մեջ։ Առաջին անուշաբույր ճաշատեսակը մատուցեք թթվասերով և թարմ թակած մաղադանոսով։ Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը