Ինչ անել, եթե ունեք սննդային ալերգիա. Այս ինֆորմացիան կարող է փրկել շատ մարդկանց կյանքեր
Ոչ ոք զերծ չէ այս տհաճ անակնկալից։ Եթե ուտելուց որոշ ժամանակ անց ձեր բերանում կամ կոկորդում քոր եք զգում, մաշկի ցան, թրջված աչքեր կամ ստամոքսի ցավ, հավանաբար սննդային ալերգիա ունեք: Դա տեղի է ունենում նույնիսկ պատշաճ սնվելու դեպքում՝ որպես արձագանք գործուղման կամ արձակուրդի ժամանակ արտասովոր սննդի: Ի՞նչ անել, երբ դա տեղի ունենա:
Բացառեք ձեր սննդակարգից հնարավոր ալերգենները, ինչպես նաև շոկոլադը, սուրճը, ընկույզը և մեղրը:
Մի քանի օր խմեք էնտերոսորբենտներ՝ ակտիվացված ածխածին, սմեկտա և այլն։
Ավելի շատ մաքուր ջուր խմեք։
Օգտագործեք ժամանակակից հակահիստամիններ, ինչպիսիք են Fencalor-ը: Այն օգնում է մարմնից հեռացնել հիստամինը, գործում է սերոտոնինի ընկալիչների վրա և վերացնում է քորը: Այս կերպ դուք արագ կվերադառնաք ակտիվ կյանքի՝ առանց ցավոտ ախտանիշների և քնկոտության։
Ամենակարևորը՝ բարդությունները կանխելու համար անպայման դիմեք ալերգոլոգի։
Ինչպես ազատվել ալերգիայից. այս մթերքները կօգնեն
Ալերգիան կարող է առաջանալ ցանկացած պահի, և անհրաժեշտ դեղամիջոցները միշտ չէ, որ ձեռքի տակ են:
Որպեսզի այս տհաճ հիվանդությունը ձեզ չզարմացնի, կարող եք մի փոքր նվազեցնել դրա ախտանիշները՝ կարգավորելով ձեր սննդակարգը։
Որոշ մթերքներ կարող են ճնշել հիստամինի ակտիվությունը՝ սպիտակուցային միացություն, որն առաջանում է ամեն անգամ, երբ ալերգենը մտնում է օրգանիզմ:
Կարևոր նշում. պետք է հիշել, որ ճիշտ սնուցմամբ հնարավոր չէ բուժել ալերգիան։
Նման հրաշք մթերքների թվում են մի շարք բանջարեղեններ՝ կարմիր բուլղարական պղպեղ, բրոկկոլի, ծաղկակաղամբ, նաև որոշ մրգեր՝ ցիտրուսային մրգեր, կիվի, սև հաղարջ։
Հետևյալ մթերքները կարող են օգնել հաղթահարել ալերգիան, ներառյալ կարմիր սոխը և ցանկացած կարմիր գինի:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։