Ինչ անել, եթե ձեր ազդրը ցավում է. բժիշկը պատասխանում է այս հարցին
Հանկարծակի ցավը միշտ անհանգստացնում է մարդուն։ Ազդրի ցավը բավականին տհաճ է, քանի որ խանգարում է շարժմանը և մշտական անհարմարություն է առաջացնում։ Եկեք պարզենք, թե ինչու է ոտքը ցավում ազդրի մեջ և ինչ անել դրա դեմ:
Ազդրի շրջանում ցավի հիմնական պատճառները ներառում են.
Օրթոպեդը կօգնի ձեզ ճշգրիտ բացահայտել ցավի պատճառն ու տեղը: Հետազոտությունից հետո նա կկարողանա համապատասխան թերապիա նշանակել։
Բայց պատահում է, որ մարդիկ պատրաստ չեն բուժհաստատություն գնալ։ Նրանք փորձում են ինքնուրույն լուծել խնդիրը։ Ցավի պատճառը կարելի է բացահայտել հետևյալ կերպ.
Երբ ազդրերը ցավում են ազդրային հոդի հիվանդությունների պատճառով, խնդիրն առաջանում է ազդրի ամբողջ մակերեսի վրա և տարածվում է աճուկների հատվածում:
Երբ ազդրի հատվածում գտնվող մկանները ցավում են արտաքին և վերին մասում, սա մկանների ցավ է:
Մկանային խնդիրները կարող են կապված լինել ֆիզիկական ակտիվության, ծանրության բարձրացման, հենց մկանների, ջլերի և կապանների հետ կապված խնդիրների հետ:
Նման ցավ է առաջանում նաեւ օրգանիզմի թունավորումից հետո։ Երբ տոքսինները վերանում են, տհաճ սենսացիան անմիջապես հեռանում է։ Մկանային ցավը բացատրվում է թթվածնային քաղցով՝ հյուսվածքներում տոքսինների, կաթնաթթվի և թափոնների կուտակման պատճառով։ Սովորաբար դա ցավոտ բնույթ ունի, իսկ հոդերի ցավը մշտական։
Ինչ անել, եթե ձեր ազդրը ցավում է:
մասսոթերապիա;
վերականգնողական մարմնամարզություն;
տաքացնել;
հատուկ հոդերի ֆիքսատորները կարող են նվազեցնել անհանգստությունը .
որոշ դեպքերում միայն հոդերի փոխարինման վիրահատությունը կթեթևացնի ցավը․
երբ ձեր ոտքը ցավում է ազդրից մինչև ծունկ մկանների լարվածության պատճառով, դուք պետք է հակադրություն ցնցուղ ընդունեք (մեկ րոպե սառը ջուր, մեկ րոպե տաք ջուր), ավելի շատ մաքուր ջուր խմեք;
Լողը և երեկոյան զբոսանքները օգնում են թեթևացնել մկանային ցավը;
Սոդա գումարած կիտրոն. այս խառնուրդը ամեն տարի փրկում է 1000 կյանք
Կիտրոնի հյութը թթվային է, բայց այն նյութափոխանակությունից հետո ձեր օրգանիզմում ստեղծում է ալկալային միջավայր: Այն թեթևացնում է մարսողական խնդիրները, ինչպիսիք են թթվային ռեֆլյուքսը/այրոցը, փորկապությունը, փքվածությունը և սրտխառնոցը: Կիտրոնի հյութը կանխում է նաև երիկամներում քարերի առաջացումը, C և B վիտամինների բարձր պարունակությունը, բնական հակասեպտիկ է։
Կիտրոնը հակաքաղցկեղածին հատկություն ունի, քանի որ այն պարունակում է լիմոնոիդներ՝ ֆիտոքիմիկատներ, որոնք առկա են մի շարք ցիտրուսային մրգերում:
Կիտրոնն օգտագործվում է նաև pH-ի մակարդակը հավասարակշռելու համար:
Կիտրոնի ուժեղ հակամանրէային ակտիվությունը պայմանավորված է վիտամին C-ի բարձր պարունակությամբ, որն ունի ակտիվության լայն սպեկտր բակտերիալ և սնկային վարակների դեմ
Բացի այդ, այն կարող է օգնել վերացնել մակաբույծներն ու որդերը, ինչպես նաև կարգավորել արյան ճնշման մակարդակը։ Բացի այդ, այն հզոր հակադեպրեսանտ է, որն արդյունավետորեն նվազեցնում է սթրեսի մակարդակը:
Ինչպե՞ս պատրաստել այս խառնուրդը:
Դա շատ պարզ է, մի բաժակի մեջ խառնեք 200 մլ կիտրոնի հյութը մեկ թեյի գդալ սոդայի հետ, կարող եք կամայականորեն նոսրացնել խառնուրդը թորած ջրով, և ձեր հրաշք ըմպելիքը պատրաստ է: Լավագույն ազդեցության համար անհրաժեշտ է ըմպելիքն օգտագործել նախաճաշից առաջ՝ դատարկ ստամոքսին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։