Ինչ անել, երբ տիզը կծում է ձեզ

Դիտումներ 213

Ինչ անել, երբ տիզը կծում է ձեզ

Բժշկի խոսքով՝ ոչ մի դեպքում չպետք է տրորել, լցնել ձեթ, բենզին, տաք առարկաներ քսել տիզի կծած հատվածում։ Քանի որ դա միայն երկարացնում է վարակի շրջանը։

Այն, ինչ դուք պետք է անեք, այն ճիշտ հեռացնելն է՝ օգտագործելով հարթ եզրերով պինցետներ: Նրանք պետք է որսան տիզը հնարավորինս մոտ մաշկին: Ուղղահայաց հանում ենք, չենք ոլորում, որովհետև բերանի հատվածները կարող են մնալ։

 

 

Ինչպես բուժվել տիզերի խայթոցից

Տիզը հեռացնելուց հետո կծած տեղը լվանալ օճառով կամ հակասեպտիկով: Զելենկա կամ յոդ կարող եք օգտագործել, երբ չկան այլ հակասեպտիկներ:

Վարակման հավանականությունը սերտորեն կապված է տիզը մարմնում մնալու ժամանակի հետ: Վտանգը զգալիորեն ցածր կլինի, եթե տիզը մնա 24 ժամից պակաս:



Չափազանց վնասակար միջատ, որը կարող է հայտնվել նույնիսկ ամենամաքուր խոհանոցում և սննդի մեջ

Ցեցերը սիրում են ապրել նաև չոր մրգերի, չոր կենդանական սննդի, ընկույզի, ալյուրի, համեմունքների, թխվածքաբլիթների և կոնֆետների մեջ։ 

Եթե գտնում եք «վարակի օջախներ», դեն նետեք այդ սնունդը առանց վարանելու: Ցավալի է, իհարկե, բայց ոչինչ անել հնարավոր չէ։

Պահարանները մանրակրկիտ լվացեք քացախով, կիտրոնի հյութով կամ պարզապես օճառաջրով։ 

 

 

Որպես կանխարգելիչ միջոց՝ դարակների վրա դրեք սխտորի կտրած մեխակները կամ դարչինի ձողիկներ:

Անանուխի, նարդոսի, որդանակի, դափնու տերևների պարկերը նույնպես կօգնեն վանել վնասատուներին։

Այնուամենայնիվ, խնդիրը լուծելու լավագույն միջոցը կանխարգելումն է։ 

1. Ավելի լավ է չգնել ալյուր, ձավարեղեն և այլ մեծաքանակ մթերքներ՝ հետագա օգտագործման համար: Սպասեք, որ ձեր տանը առկա մթերքները վերջանան, իսկ հետո նորը գնեք: Այժմ ամեն ինչ վաճառվում է, և խանութներում հաճախ իրականացվում են տարբեր ակցիաներ:



2. Պահպանեք բոլոր գնված մթերքները ապակյա, սերտորեն փակ տարաներում: Եթե ​​մակաբույծը խանութից բերվել է տոպրակով, ապա ապակու միջով միջատին հայտնաբերելը շատ ավելի հեշտ կլինի։ Ավելին, մեկ տարայի պարունակությունն ավելի հեշտ է դեն նետել, քան ամբողջ պահարանը։

 

 

 

3. Ցեցը չի դիմանում բարձր ջերմաստիճանին, ուստի եթե մեծ քանակությամբ հացահատիկ գնելու անհրաժեշտություն է եղել, այն լցնել թխման թերթիկի վրա և մանրակրկիտ թխել ջեռոցում։

 

4. Ցեցերը նույնպես վախենում են ցածր ջերմաստիճանից՝ գնված հացահատիկի կամ ալյուրի պարկը գիշերը դրեք սառցախցիկում։



Ամենաընթերցվածը