Ինչ 4 մթերքներ կօգնեն կանխել քաղցկեղը
Մարդիկ գիտակցում են քաղցկեղի լրջությունը, հույս ունեն, որ դրան կշրջանցեն, ստիպված չեն լինի դիմակայել։
Բայց իրականությունն այն է, որ ոչ ոք պաշտպանված չէ նման վտանգավոր պաթոլոգիաներից։ Նրանք կարող են իրենց ճանաչելի դարձնել ցանկացածին, կարող են անսպասելի զարգանալ։ Սակայն իրավիճակը վերահսկողությունից դուրս չէ։
Քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը նվազեցնելու ուղիներ կան։
Դրա համար անհրաժեշտ է սննդակարգում ներառել այս հիվանդությունը կանխող մթերքներ։
Գազար
Այս բանջարեղենը պարունակում է բետա-կարոտին: Ընդհանրապես ընդունված է, որ այն պատասխանատու է բանջարեղենի գույնի համար: Բայց հարկ է հիշել, որ այն նաև հակաքաղցկեղային հատկություն է հաղորդում այո բանջարեղենին։
Դիտարկումներ կան, որ գազարի կանոնավոր օգտագործման դեպքում տարբեր քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը նվազում է։ Այն հատկապես օգտակար է տղամարդկանց շագանակագեղձի համար՝ կանխելով դրանում քաղցկեղի զարգացումը։
Ավոկադո
Այս միրգը վերջերս հայտնվել է շատերի սննդակարգում: Այն պարունակում է գլուտատիոն, որն արգելակում է ազատ ռադիկալների ակտիվությունը: Դրա շնորհիվ օրգանիզմի առողջ բջիջները չեն վնասվում, մնում են անձեռնմխելի և չեն վերականգնվում։ Ուռուցքաբանությունը չի զարգանում.
Լոլիկ
Այս բանջարեղենը պարունակում է լիկոպին, որը ոչ միայն կարմիր գույն է հաղորդում նրանց, այլև պաշտպանում է քաղցկեղից։ Դրա առավելագույն քանակությունը կենտրոնացված է չերի լոլիկի մեջ։
Ցանկալի է լոլիկն ուտել յուղայնությամբ հարուստ մթերքների հետ։ Այս դեպքում բաղադրիչը շատ ավելի լավ կկլանվի:
Բրոկկոլի
Ինչ-որ մեկին առանձնապես դուր չի գալիս կաղամբի այս տեսակը, բայց այնուամենայնիվ այն շատ օգտակար է։ Բրոկկոլին պարունակում է սուլֆորաֆան:
Այս նյութը կայունացնում է իմունային համակարգը, ինչպես նաև օգնում է կանխել նոր չարորակ ուռուցքների առաջացումը։ Քաղցկեղի արդյունավետ կանխարգելման համար անհրաժեշտ է օգտագործել այն առանց հավելումների՝ խաշած վիճակում։
Այս մթերքները պետք է ներառվեն սննդակարգում։ Այս դեպքում ուռուցքաբանության զարգացումը չի կարող վախեցնել ձեզ: