Ինչ 4 մթերք կարող եք և նույնիսկ անհրաժեշտ է ուտել դատարկ ստամոքսին
Կան որոշ մթերքներ, որոնք նույնիսկ ավելի օգտակար են դատարկ ստամոքսին ուտել, քան կուշտ ժամանակ: Նման մի քանի օրինակներ կան.
Շիլա
Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք մարմնին միշտ անհրաժեշտ են:
Նախաճաշի համար իդեալական են համարվում բրինձն ու վարսակի ալյուրը: Այս հացահատիկները նվազեցնում են վատ խոլեստերինի մակարդակը՝ դրանով իսկ նվազեցնելով սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։ Նրանք նաև խթանում են մարսողությունը, քանի որ պարունակում են մանրաթելեր: Օգտակար են եգիպտացորենի շիլան, ցորենը, քանի որ պարուրում են ստամոքսը, պաշտպանում նրա լորձաթաղանթը։
Ձու
Այս սպիտակուցային մթերքը երկար ժամանակ հագեցվածություն է հաղորդում: Հավի ձուն ցածր կալորիականություն ունի և հարուստ է վիտամիններով։ Դուք կարող եք դրանք մատուցել սեղանին ցանկացած ձևով: Դա ոչ մի կերպ չի ազդի դրա օգտակար հատկությունների վրա։
Ընկույզ
Այս նթերքի բաղադրությունը պարունակում է առողջ ճարպեր, որոնք անհրաժեշտ են սրտի և արյան անոթների, եղունգների և մազերի համար: Ընկույզն առանձնանում է նաև էներգիայի բարձր արժեքով, վատ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու ունակությամբ։ Այն օգտակար է նաև նյարդային համակարգի համար, քանի որ այն պարունակում է B խմբի վիտամիններ, ընկույզը նաև ամրացնում է իմունային համակարգը՝ օրգանիզմը պաշտպանելով հիվանդություններից։
Ձմերուկ
Այս մթերքի 90%-ը բաղկացած է ջրից, բայց միևնույն ժամանակ օգտակար է այն օգտագործել նախաճաշին։ Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, A և C վիտամիններ, ինչպես նաև մագնեզիում, կալիում և կալցիում։ Դետոքսիկացիայի համար այս հատապտուղը լավագույնս համապատասխանում է:
Օրը պետք է սկսել այս մթերքներով։ Դրանք առավել առողջարար են, երբ դրանք օգտագործում են դատարկ ստամոքսին։