Իմանալով, թե ինչու են հարևաններս ընկույզը եփում, ես նույնն արեցի. Ահա թե ինչու
Ընկույզը շատ կալորիական է։ 100 գրամը պարունակում է 654 կալորիա, ինչը երկու անգամ ավելի է, քան մակարոնեղենի կամ հնդկաձավարի կալորիականությունը։ Ընկույզները դանդաղ են մարսվում, ուստի երկար են պահպանվում:
Ստամոքսի ֆունկցիոնալությունը պահպանելու համար ավելի լավ բան չկա, քան նախաճաշի և ճաշի միջև ընկույզով թեթև խորտիկը, քանի որ նման սնունդն ավելի հեշտ է մարսվում օրվա առաջին կեսին:
Նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը.
Գիտնականներն ապացուցել են, որ ընկույզը բարելավում է արյան անոթների մակերեսը պատող բջիջների շերտի աշխատանքը։
Այն նաև կայունացնում է արյան ճնշման մակարդակը և կանխում է թրոմբների առաջացումը, ինչը նվազեցնում է արյան մակարդման վտանգը:
Համեղ մուրաբան պատրաստվում է կանաչ ընկույզից, սակայն երբեմն դրա համար օգտագործում են նաև հասուն ընկույզները։
Ընկույզի յուղն օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում, այն օգտագործվում է ոչ միայն բժշկական, այլև կոսմետիկ նպատակներով, քանի որ այն ունի երիտասարդացնող ազդեցություն մաշկի վրա, ամրացնում է մազերը և եղունգները։
Այն օգտագործվում է հակաբորբոքային դիմակ պատրաստելու համար, որը հարմար է ցանկացած տեսակի մաշկի համար։ Այս յուղը շատ հեշտությամբ ներծծվում է, մաշկը դարձնում է մետաքսանման և ունի վերականգնող հատկություն։
Հարստացնում է օրգանիզմը յոդով.
Ընկույզի մեջ յոդի բարձր պարունակությունը բացատրում է դրա առավելությունները վահանաձև գեղձի հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար: Ինչպես գիտենք, յոդը կարգավորում է նյութափոխանակությունը մարդու օրգանիզմում և առանց դրա մեր կյանքը շատ բարդ կլինի։
Այս ամենը բացատրում է, թե ինչու է ընկույզն ընդգրկվել ամենաառողջարար մթերքների ցանկում։
Հինգ կամ նույնիսկ երեք ընկույզը բավական է օրգանիզմին և կազմվածքին օգնելու համար, քանի որ ընկույզը լավացնում է նյութափոխանակությունը։ Ընկույզ են ուտում ճակնդեղի հետ, մեղրով կամ առանց որևէ հավելումների։
Հավաքեք ընկույզի տերեւները մայիսին. Անպայման մայիսին, իսկ հետո կարող եք պատրաստել բորբոքման բուժման այս հիանալի միջոցը
Ընկույզը բնության անգին նվերն է։ Օգտվե՛ք նրա բուժիչ ուժից։
Ընկույզի տերեւները աներեւակայելի բուժիչ են։ Խորհուրդ ենք տալիս սովորել, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել թեյ ընկույզի այս հատվածից և նրա բուժիչ հատկություններից։
Մայիսյան տերեւներն ամենաօգտակարն են:
Տերևներից կարելի է թուրմ պատրաստել, այն օգտագործվում է հոդատապից և ռևմատիզմից ազատվելու, մաշկի բորբոքումները վերացնելու համար։
Ընկույզի տերեւները հաջողությամբ օգտագործվել են լուրջ սնկային և բակտերիալ վարակների բուժման համար, դրանք օգտակար են մաշկի բորբոքումների, ինչպես նաև գաստրիտների, ստամոքսի և աղիների խոցերի բուժման համար։
Ընկույզի տերեւներից պատրաստված թեյն ի վիճակի է վերացնել աղիքային վարակները, արդյունավետորեն օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, նորմալացնել արյան շաքարի մակարդակը 2-րդ տիպի շաքարախտի դեպքում:
Ընկույզի տերևներից թեյի պատրաստման եղանակը.
350 մլ ջրին ավելացրեք 2 թեյի գդալ մանրացված չոր ընկույզի տերևները։
Թողեք եռա 1-2 րոպե։ Հովացրեք և քամեք: Թեյը խորհուրդ է տրվում խմել օրական 2 կամ 3 բաժակից ոչ ավել։ Մայիսյան տերևներից թեյը շատ բուրավետ է և բավականին համեղ:
Կոմպրեսի պատրաստում
Օգտակար ընկույզի մայիսյան տերևների կոմպրեսը օգտագործվում է հոդերի, մաշկի սնկային վնասվածքների և բորբոքված հատվածներում: Այստեղ նույնպես ամեն ինչ շատ պարզ է.
3 ճաշի գդալ թարմ ընկույզի տերեւները ավելացրեք 30 մլ ջրին։
Եռացնել 2-3 րոպե։ Ապա քամեք։
Խորհուրդ է տրվում երեկոյան տաք կոմպրես դնել ցավոտ հատվածին և թողնել մինչև առավոտ։
Որոշ մարդիկ կարող են ալերգիկ ռեակցիաներ ունենալ ընկույզի տերևի թեյի նկատմամբ և ունենալ այնպիսի ախտանիշներ, ինչպիսիք են սրտխառնոցը, փսխումը կամ ստամոքսի ցավը: Եթե նկատում եք այս ախտանիշներից որևէ մեկը ձեր առաջին բաժակ թեյ խմելուց հետո, դադարեցրեք ընկույզի տերևով թեյ խմել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։