Իմ սառնարանից միշտ լավ հոտ է գալիս․ Մի քանի հնարք, որոնք օգտագործում են նույնիսկ խոհարարները
Սառնարանի հոտը պետք է վերացնել, և մենք գիտենք, թե ինչպես
Փոշու մանրացված ակտիվացված ածխածինը հիանալի կերպով հաղթահարում է այս խնդիրը: Այս փոշիով ափսեն թողնել սառնարանում։ Գիշերվա ընթացքում այն կկլանի բոլոր հնացած և տհաճ հոտերը: Եթե ձեր ծախսած փայտածուխը տաքացնեք ջեռոցում 170-180°C ջերմաստիճանում, այն ձեզ նորից կծառայի։
Քացախով մաքրումը նույնպես կարող է շատ օգնել։ Սրբեք ձեր սառնարանի բոլոր պատերն ու դարակները քացախի լուծույթով թաթախված շորով։ Էֆեկտը ամրապնդելու համար դուք կարող եք լրացուցիչ մի բաժակ քացախ թողնել դարակի վրա մի քանի ժամով:
Կա ևս մեկ ավելի աշխատատար մեթոդ, բայց դա կօգնի վերացնել նույնիսկ ամենահամառ հոտերը։
1/1-ը նոսրացրեք ջրով և այս լուծույթով լվացեք սառնարանը։ Մաքրումից հետո դուռը բաց թողեք մի քանի ժամ, որպեսզի ամոնիակի սուր հոտն ինքնին անհետանա։
Մեկ այլ մեթոդ ավելի հաճելի է, բայց ավելի թանկ: Տապակեք թարմ աղացած սուրճ և լցրեք այն բաց տարաների մեջ և այդպես դրեք սառնարանում և սառցախցիկում։
Ինչպես և ինչով կարող եք լվանալ սառնարանը
Չնայած այն հանգամանքին, որ շատ սառնարաններ հագեցած են հալեցման համակարգով, դրանք դեռ պետք է մաքրվեն: Բայց ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես և ինչ մաքրել սառնարանը, որպեսզի այն տհաճ հոտ չունենա կամ այլ խնդիրներ չառաջանա։
Սառնարանը լավ մաքրելու համար մեզ անհրաժեշտ է՝
* փափուկ սպունգ
* սրբիչ
* սոդա
* ջուր
Այս հավաքածուով մենք սկսում ենք մաքրել սառնարանը։
1. Նախքան սառնարանը մաքրելը, դրանից հանեք ողջ մթերքը և հալեցրեք այն։
2. Անջատեք սառնարանը և այնտեղից հանեք բոլոր շարժական մասերը (տարաներ, գզրոցներ և այլն)
3. Մեկ լիտր տաք ջրին ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ սոդա։
4. Լվացեք սառնարանի բոլոր մասերը, որոնք հեռացրել եք: Այնուհետև լվանալ սովորական ջրով և դնել չորացման:
5. Սառնարանը ներսից, ապա դրսից լվացեք սոդայի լուծույթով։
6. Սրբեք այն փափուկ սրբիչով և թողեք, որ չորանա:
7. Որոշ ժամանակ մի միացրե՛ք, բաց պահե՛ք մոտ 30 րոպե
8. Դրանից հետո մտցրեք տեղադրեք դարակները և միացրեք վարդակից:
9. Որպեսզի այն հաճելի բույր ունենա, կարող եք սառնարանը լվանալուց հետո դրա մեջ լցնել սուրճի հատիկներ։