Իմ լավագույն պելմենիի խմորը. Չի կպչում ձեռքերին և սեղանին, չի պատռվում եփելիս և կարելի է նաև սառեցնել

Դիտումներ 3088

Իմ լավագույն պելմենիի խմորը. Չի կպչում ձեռքերին և սեղանին, չի պատռվում եփելիս և կարելի է նաև սառեցնել

ԽՄՈՐԸ ՊԱՏՐԱՍՏԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ ՁԵԶ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ Է.

Ցորենի ալյուր - 3,5 բաժակ

Հավի ձու - 1 հատ

Արևածաղկի արևածաղկի ձեթ - 1 ճ․գ․

Աղ - 0,5 թեյի գդալ

Ջուր - 1 բաժակ

 

 

Վերցնում ենք մի մեծ աման և մեջը մաղում ենք ալյուրը։ Ալյուրն ամեն դեպքում մաղում ենք, որպեսզի խմորի մեջ մանր բեկորների տեսքով «անակնկալներ» չլինեն։ Ավելացնել աղ և հարել ձուն։ Ավելացնում ենք մեկ գդալ ձեթ։ Եվ ամեն ինչ զգուշորեն խառնել գդալով։ 



Այս պահին խառնուրդը կլինի ամբողջովին չոր, գնդիկավոր և ոչ թե խմորի նման: Հետո եռման ջուր ավելացնելու ժամանակն է։ Լցնել այն քիչ-քիչ և անմիջապես խառնել։ Խմորը կմիավորվի մեծ գնդիկների տեսքով։

 

 

Կարող է թվալ, թե դրա մեջ քիչ հեղուկ կա, բայց դա այդպես չէ. ավելի շատ ջուր ավելացնելու կարիք չկա: Այժմ խմորը բավականին տաք է, ձեռքերով աշխատելն այնքան էլ հարմար չէ։ 



Դրա համար մենք այն մի կողմ ենք դնում և սպասում մի քանի րոպե, որպեսզի սառչի։ Եվ այնուհետև մենք սեղանի վրա լցնում ենք ամանի պարունակությունը (հիշեցնում եմ ձեզ. պետք չէ ավելի շատ ալյուր լցնել, ոչինչ չի կպչի): Եվ սկսում ենք հունցել ձեռքերով: Հունցել 5-7 րոպե։ Այն կարելի է շատ բարակ գրտնակել և պատրաստել պելմենները։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը