Իդեալական նախաճաշ նրանց համար, ովքեր ունեն կախված փոր
Այս նախաճաշը չափազանց սննդարար է և առողջարար, քանի որ այն պարունակում է շատ վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք անհրաժեշտ են մազերի լավ աճի և գեղեցիկ երանգ ունենալու համար։
Այս միջոցը օգնում է կարգավորել նյութափոխանակությունը, ամրապնդել իմունային համակարգը և մաքրել աղիքները։
Օգտագործելով այս խառնուրդը՝ դուք կմոռանաք փորկապության, «ծույլ աղիների» և գիրության մասին։
Մեկ ամսվա ընթացքում կկորցնեք մինչև 2,5 կգ, հատկապես որովայնի շրջանում կուտակված ճարպակալման դեպքում։
Բաղադրիչներ․
5-7 հատ սալորաչիր;
2 ճաշի գդալ վարսակի ալյուր;
1 բաժակ կեֆիր / ցածր յուղայնությամբ յոգուրտ;
1 ճաշի գդալ կտավատի յուղ;
1 թեյի գդալ կակաոյի փոշի։
Այս նախաճաշը մենք պատրաստում ենք երեկոյան։ Սալորաչիրը 10-15 րոպե լցնել 100 մլ եռացրած ջրի մեջ։ Առանձին ամանի մեջ խառնել կակաոն, կտավատի յուղը և վարսակի ալյուրը։ Այնտեղ մի բաժակ կեֆիր ավելացրեք և լավ խառնեք։ Սալորաչիրը մանր կտրատել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։ Խառնել և ամբողջ գիշեր դնել սառնարանը։ Առավոտյան կարող եք վայելել առողջ և սննդարար նախաճաշը։
Ինչու չի կարելի նախաճաշին վարսակի ալյուր ուտել
Առավելությունները
Վարսակի ալյուրը ալյումինի և երկաթի պարունակությամբ հացահատիկային ապրանքների շարքում առաջատարն է: Պարունակում է B խմբի վիտամիններ, բիոտին, մանրաթել։ Սպիտակուցի պարունակությամբ այն զիջում է միայն կորեկին և հնդկաձավարին։ 55 գլիկեմիկ ինդեքսով այն գտնվում է հացահատիկի վարկանիշի մոտավորապես կեսին:
Վարսակի ալյուրը պարունակում է բնական հակաօքսիդանտներ, որոնք բարձրացնում են օրգանիզմի դիմադրողականությունը շրջակա միջավայրի բացասական ազդեցությունների նկատմամբ: Վարսակի մեջ պարունակվող կալցիումն ու ֆոսֆորն անհրաժեշտ են մարդու ոսկրային համակարգի զարգացման համար, իսկ մեծ քանակությամբ երկաթը վարսակի ալյուրը դարձնում է առողջ սնունդ՝ անեմիայի կանխարգելման համար։
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ վարսակի մանրաթելը վատ խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու համար շատ կարևոր տարր է՝ բետա-գլյուկան: 3 գ լուծվող վարսակի մանրաթելն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը 8-23%-ով: Վարսակի ալյուրը նույնպես շատ օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի բնականոն աշխատանքի համար։
Վարսակի ալյուրի բաղադրությունը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, որոնք բարելավում են մկանային զանգվածի վիճակը։ Իսկ դրա մեջ պարունակվող խոլինը դրական է ազդում լյարդի աշխատանքի վրա։
Թերությունները
Ընկույզները, հատիկաընդեղենը և որոշ հատիկներ պարունակում են ֆիտիկ թթու, որը խանգարում է աղիներում ցինկի, մագնեզիումի, երկաթի և կալցիումի կլանմանը: Առանց դրա օրգանիզմը կարող է կլանել 20%-ով ավելի շատ երկաթ և 60%-ով ավելի շատ մագնեզիում: Դրանք լուրջ թվեր են։
Ֆիտիկ թթու կա նաև վարսակի ալյուրի մեջ: Սա, իհարկե, չի նշանակում, որ պետք է հրաժարվել դրանից։
Բայց նրանց համար, ովքեր տառապում են հանքային նյութափոխանակության խանգարումներից, ունեն ոսկրային խնդիրներ և օստեոպորոզ, պետք չէ ամեն օր վարսակի ալյուր ուտել։ Եվ առավել եւս՝ պետք է ձեռնպահ մնալ դրա վրա հիմնված մոնոդիետաներից։
Կան նաև վարսակի ալյուրի ֆիտաթթվի պարունակությունը նվազեցնելու եղանակներ։ Դա անելու համար հացահատիկը կարող է նախապես ներծծվել: Թթվային միջավայրի ավելացումը, օրինակ՝ կիտրոնի հյութը կամ մի քանի ճաշի գդալ մածուն, նույնպես կօգնի:
Նույն պատճառով, դուք միշտ պետք է ողողեք ձեր հացահատիկները: Ի դեպ, լոբազգիների պտուղները եռացնելուց ստացված մածուցիկ հեղուկը կոչվում է ակվաֆաբա և հիանալի կերպով փոխարինում է ձվերին քաղցր ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են վաֆլին ու բեզեն, ինչպես նաև չքաղցրած, օրինակ՝ մայոնեզը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։