Ի՞նչ ուտել՝ չհարբելու համար. 5 մթերք, որոնք կօգնեն կանխել հարբեցողությունը
Աղմկոտ երեկույթներն ու բարձր խնջույքները, հարսանիքները, ծննդյան տարեդարձերը և զվարճանքի շատ այլ առիթներ հաճախ կապված են ալկոհոլի հետ: Ալկոհոլ խմելու հետևանքները շատ տհաճ են, բայց դրանցից կարելի է խուսափել։ Եվ եթե ձեզ դեռ չի հաջողվել հրաժարվել ալկոհոլից, կարող եք օգտագործել մի քանի կյանքի հաքեր:
Խմել ավելի շատ ջուր
Խնջույքի ժամանակ վերցրեք մի բաժակ և մեկ շիշ մաքուր խմելու ջուր: Այն կարողանում է արյան մեջ նոսրացնել ալկոհոլը և նվազեցնել թունավորման աստիճանը։ Ամեն բաժակ ալկոհոլից հետո խմեք մեկ բաժակ ջուր։
Ավելի շատ շարժվեք
Ինչքան շատ շարժվեք խնջույքի ժամանակ, օրինակ՝ վեր կացեք սեղանից կամ պարեք, այնքան դա ավելի լավ կանդրադառնա ձեր վիճակի վրա, քանի որ ֆիզիկական ակտիվությունը նվազեցնում է ալկոհոլի ազդեցությունը ուղեղի վրա: Փորձեք նաև ավելի հաճախ դուրս գալ դրսում: Բայց մի ծանրաբեռնեք ալկոհոլի ազդեցության տակ ակտիվությունը, դա կարող է վտանգավոր լինել սրտի և արյան անոթների համար:
Ունեցեք ճիշտ սնունդ
Դուք հավանաբար լսել եք այս կանոնի մասին մեկից ավելի անգամ: Անհրաժեշտ է ոչ միայն սոված փորին ալկոհոլ չխմել, այլեւ նախօրեին ճիշտ սնունդ ընդունել։ Ենթադրվում է, որ որքան ճարպոտ է սնունդը, այնքան այն ավելի լավ է չեզոքացնում ալկոհոլի ազդեցությունը։ Ճարպը ամրացնում է ստամոքսի պատերը և թույլ չի տալիս ալկոհոլի ներթափանցումը արյան մեջ: Բայց կա մի կարևոր կետ՝ չափազանց յուղոտ մթերքները կարող են նաև մարսողական խնդիրներ առաջացնել։ Այսպիսով, ինչպես լինել: Ինչ ապրանքներ ընտրել:
Թթու կաղամբ
Առաջին տեղում թթու կաղամբն է։ Այն հարուստ է բջջանյութով, ինչը զգալիորեն դանդաղեցնում է ալկոհոլի կլանումը։ Իսկ եթե կաղամբի մեջ հատապտուղներ լինեն, ազդեցությունը կկրկնապատկվի։ Նաև թթու կաղամբը լավացնում է աղիների միկրոֆլորան, ինչը թույլ կտա խնջույքից հետո ծանրաբեռնվածություն չզգալ։
Ավոկադո
Ավոկադոն այսօր հեշտությամբ կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետի դարակներում: Հետևաբար, մի ծույլ եղեք. գնեք այս էկզոտիկ միրգը նախքան տոնի մեկնարկը: Բուսական ճարպերի շնորհիվ ստամոքսի պատերը թույլ չեն տա ալկոհոլի ուժեղ ներծծում արյան մեջ։
Ձուկ
Ծովատառեխը կամ վարդագույն սաղմոնը լավ են համապատասխանում ալկոհոլի վնասակար ազդեցության դեմ պայքարողի դերին: Ճարպի պարունակության շնորհիվ նրանք ունեն մարմնի նույն պաշտպանիչ հատկությունները, ինչ ավոկադոն։
Կիտրոն
Այն ունի դետոքսիկացնող հատկություն և ունակ է չեզոքացնել ալկոհոլի ազդեցությունը արյան մեջ։ Կիտրոնը կարելի է ավելացնել ճաշատեսակի մեջ, օրինակ, կամ ուտել մի քանի կտոր։
Կարագ
Այս մեթոդը հայտնի է դեռ խորհրդային ժամանակներից։ Եթե կարագ չեք ուտում, ապա այն կարող եք փոխարինել ձիթապտղով։ Յուղի ազդեցության շնորհիվ ստամոքսը չի զգա ալկոհոլի գրգռիչ ազդեցությունը, որը կկայունացնի ձեր վիճակը։
Այս բոլոր կյանքի հաքերները լավ են, բայց հիշեք, որ հարբեցողությունից խուսափելու ամենաապահով միջոցը ալկոհոլ չօգտագործելն է։ Չէ՞ որ դա վնասում է օրգանիզմին։