Ի՞նչ պետք է ուտեք, եթե ունեք դիսբակտերիոզ․ Սա շատ կարևոր է իմանալ՝ խնդիրներից խուսափելու համար
Սնունդն ունի պրոբիոտիկ ազդեցություն և, հետևաբար, կարևոր է, որ ճիշտ սնունդն անցնի աղիքներով: Պրոբիոտիկ սնունդը այն ամենն է, որը բնականորեն խմորվել է: Օրինակ՝ թթու բանջարեղենը։
Ավելին, դուք պետք է օգտագործեք հենց մարինադը, աղաջուրը, որը ստացվել է խմորման գործընթացում: Դուք պետք է խմեք այն ամեն օր, առնվազն մեկ բաժակ երկու կամ երեք անգամ, վեց ամիս կամ ավելի:
Օգտակար են նաև ֆերմենտացված կաթնամթերքը՝ մածուն, թթվասեր։
Դիսբակտերիոզ ունեցող մարդիկ պետք է խուսափեն կեֆիրից՝ այն պարունակում է շատ սնկեր, որոնք հիվանդության ֆոնին սկսում են բազմանալ մարդու օրգանիզմում։
Գազարի միջոցով բուժեք դիսբակտերիոզը․ Օրը 3 անգամ, ուտելուց 1 ժամ առաջ հարկավոր է ․․․
Տարբերակում են աղիքների դիսբակտերիոզի բարդության չորս աստիճան:
Առաջին աստիճանի դեպքում աղիքներում որոշ չափով նվազում է առողջ մանրէների` հիմնականում բիֆիդում լակտոբակտերիա կոչվող ու լիարժեք աղիքային ցուպիկների քանակը, իսկ մյուս ցուցանիշները դեռևս գտնվում են նորմայի սահմաններում:
Որպես կանոն, հիվանդության սկզբնական շրջանում աղիների ֆունկցիայի զգալի խանգարումներ չեն նկատվում:
Փաստորեն, այդ շրջանը համարվում է գործնականորեն առողջ մարդու օրգանիզմի ռեակցիան այնպիսի անբարենպաստ գործոնների նկատմամբ, ինչպիսիք են սնվելու ռեժիմի խանգարումը, հատկապես լայն սպեկտրի հակաբիոտիկների հաճախակի օգտագործումը, վերին շնչուղիների կատառալ բորբոքումները: Չնայած այս փուլում մարդն իրեն լավ է զգում, սակայն ցանկալի է բուժումը սկսել հենց այդ շրջանում, երբ բուժման արդյունավետությունը բարձր է:
Դիսբակտերիոզի երկրորդ աստիճանի ժամանակ աղիներում բնակվող բիֆիդում բակտերիաների, լակտոբակտերիաների, ինչպես նաև աղիքային օգտակար ցուպիկների արտահայտված պակաս և ախտածին մանրէների` ստաֆիլոկոկի, սնկերի, Proteus կոչվող բակտերիաների աճ է արձանագրվում: Աղիքների գործունեությունը փոքր-ինչ խանգարվում է: Կղանքը պարբերաբար դառնում է ջրիկ, կանաչ երանգ և տհաճ հոտ է ունենում: Հիվանդները հազվադեպ գանգատվում են փորկապությունից, որովայնի փքվածությունից, սրտխառնոցից: Նկատվում են ալերգիկ երևույթներ:
Աղիքների դիսբակտերիոզի երրորդ աստիճանի ժամանակ զգալիորեն ավելանում են ագրեսիվ, ախտածին մանրէները: Դրանց թիվը հասնում է տասնյակ միլիոնների:
Հետազոտվող կղանքի նմուշներում հայտնվում են ախտածին մանրէների` ոսկեգույն ստաֆիլոկոկի, պրոտեուսի, հեմոլիտիկ էնտերոկոկի, կլեբսիելայի, էնտերոբակտերիաների, ցիտրոբակտերիաների մեծ քանակ: Այս փուլում հիվանդները գանգատվում են որովայնի փքվածությունից, ախորժակի վատացումից, վատ ինքնազգացումից, թուլությունից, լուծից, կղանքը լինում է չձևավորված, հաճախ կանաչ գույնի: Հիվանդը դառնում է անաշխատունակ: Քաշը պակասում է: Նկատվում են նաև ալերգիկ նշաններ` հատկապես դեմքի վրա:
Նշված երևույթներն ավելի են արտահայտվում աղիքների դիսբակտերիոզի չորրորդ աստիճանի ժամանակ: Ձեզ ենք ներկայացնում բաղադրատոմս գազարով, որը բուժում է դիսբակտերիոսը։
Ձեզ անհրաժեշտ է ՝
Նեխուր, սպանախ, մաղադանոս և գազար։ Պետք է նշված մթերքներից հյութ պատրաստեք։
Խառնեք գազարի, նեխուրի, մաղադանոսի, սպանախի հյութերը (7։4։2։3)։ Խմեք 150-ական մլ` օրը 3 անգամ, ուտելուց 1 ժամ առաջ։ Շարունակեք երկու շաբաթ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։